O pozã cu un fel de mancare delicios ºi noutatea unui ingredient ne starnesc curiozitatea ºi ne îndreaptã mereu spre reþete noi. Nu ne mai rãmane decat sã alegem desertul si vinul care sã completeze mancarea ºi sã ne invitãm prietenii la masã.
Ingrediente
4 ouã
500ml lapte
100g zahãr
1 plic zahãr vanilat
100g zahãr pentru caramel
Struguri
Cum preparãm
• Caramelizãm 100g zahãr într-o cratiþã smãlþuitã. Punem pe foc mic, iar dupã ce se topeºte ºi formeazã puþinã spumã, rotim cratiþa pânã se acoperã pereþii. Lãsãm sã se rãceascã.
• Într-un vas, amestecãm ouãle cu zahãrul ºi zahãrul vanilat, bãtând cu telul. Turnãm laptele rece, treptat, amestecând tot timpul.
• Turnãm în cratiþa cu zahãr caramelizat. Bãgãm la cuptor, aºezatã pe o tavã cu apã rece. Coacem 50 minute la foc moderat, pânã se desprinde de margini atunci când o înclinãm. Avem grijã ca apa din tavã sã nu fiarbã. Mai adãugãm din când în când.
• Dupã ce s-a rãcit, tãiem crema cu o formã rotundã. Aºezãm boabe de struguri în cupe ºi punem crema de zahar ars.
Servim rece.
2 porþi
Timp de preparare: 20 minue
Timp de coacere: 50 minute
Pentru mai multe preparate, va invitam sa accesati siteul revistei La Cucina, la adresa https://www.lacucina.ro.
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor