O pozã cu un fel de mancare delicios ºi noutatea unui ingredient ne starnesc curiozitatea ºi ne îndreaptã mereu spre reþete noi. Nu ne mai rãmane decat sã alegem desertul si vinul care sã completeze mancarea ºi sã ne invitãm prietenii la masã.
Ingrediente
4 ouã
500ml lapte
100g zahãr
1 plic zahãr vanilat
100g zahãr pentru caramel
Struguri
Cum preparãm
• Caramelizãm 100g zahãr într-o cratiþã smãlþuitã. Punem pe foc mic, iar dupã ce se topeºte ºi formeazã puþinã spumã, rotim cratiþa pânã se acoperã pereþii. Lãsãm sã se rãceascã.
• Într-un vas, amestecãm ouãle cu zahãrul ºi zahãrul vanilat, bãtând cu telul. Turnãm laptele rece, treptat, amestecând tot timpul.
• Turnãm în cratiþa cu zahãr caramelizat. Bãgãm la cuptor, aºezatã pe o tavã cu apã rece. Coacem 50 minute la foc moderat, pânã se desprinde de margini atunci când o înclinãm. Avem grijã ca apa din tavã sã nu fiarbã. Mai adãugãm din când în când.
• Dupã ce s-a rãcit, tãiem crema cu o formã rotundã. Aºezãm boabe de struguri în cupe ºi punem crema de zahar ars.
Servim rece.
2 porþi
Timp de preparare: 20 minue
Timp de coacere: 50 minute
Pentru mai multe preparate, va invitam sa accesati siteul revistei La Cucina, la adresa https://www.lacucina.ro.
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana