O reteta de o prajitura cu crema de zahar ars.

Ingrediente crema de zahar ars:

Foi:

  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de apa minerala
  • 8 linguri de ulei
  • 1 lingurita de amoniac
  • Faina cat cuprinde (cam tot 8 linguri)

Crema:

  • 200 g zahar
  • 200g margarina
  • 250 ml apa
  • 50 g faina
  • 15 ml rom

Mod de preparare crema de zahar ars:

Zaharul se caramelizeaza si in momentul in care se formeaza spuma se ia de pe foc pentru cateva minute. Se adauga margarina care se lasa sa se topeasca si 100 ml de apa.

Se lasa sa fiarba la foc mic. Se amesteca apoi bine si faina cu apa. Dupa ce se omogenizeaza zaharul ars cu margarina trebuie sa se adauge apa cu faina si se amesteca pana se ingroasa.

Se obtine o crema moale in care se poate adauga rom.
Foile se coc pe fundul tavii. Se pune o foaie si apoi crema, in functie de cantitatea pregatita.

Pofta buna!


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Prajitura cu crema de zahar ars.