IN ACEST ARTICOL:

10+1 retete delicioase pentru o masa de Craciun desavarsita in compania celor dragi: friptura de porc la tava, sarmalute traditionale, mancare taraneasca cu mamaliguta, rulada de cascaval, salata elvetiana, ciorba radauteana, piftie din ciolane de porc, pasteta de pasare, tort de portocale, cozonac neframantat, mosnegi de Craciun.

1 ou
200 ml lapte
80 ml apa
2 lg de margarina sau grasime
250 de grame pipt de pui(sau curcan)
250 de carnati picanti

Mod de preparare:

Faina si sarea se amesteca se face o groapa in mijoc si se pune oul batut.Se adauga treptat jumatate din lapte si se amesteca cu o lingura de lemn. Se face o pasta omogena dupa care se adauga si cealalta jumatate de lapte si apa. Se amesteca din nou pana se obtine o pasta omogena dupa care aluatul se lasa o ora se se odihneasca la frigider.

Cele 2 linguri de margarina se pun intr-o forma de cuptor(iena) apoi se pune si pieptul de pui taiat bucati mai marisoare precum si carnatul picant tot taiat bucati marisoare dupa care se lasa 5 min in cuptor( incalzit in prealabil 220 Grade)sa se rumeneasca putin. Dupa 5 min se scoate forma din cuptor si se adauga aluatul. Atentie ca forma de cuptor sa fie suficient de inalta ca aluatul sa se poata dubla.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 10 rețete de preparate tradiționale românești pentru masa de Crăciun - mâncăruri autentice de sărbători Aperitive de Crăciun: idei festive ușor de făcut pentru masa tradițională Crăciun și revelion pe rit vechi - Tradiții și semnificații ale sărbătorilor de iarnă pe stil vechi

Se lasa pe urma in cuptor cca 35 min pana aluatul capata o culoare aurie si si-a dublat volumul. Atentie! Cuptorul in timpul coaceri nu se deschide in primele 30 minute! Se serveste cald alaturi de o salata sau orice vreti voi.

O reteta propusa de: Lacramioara Paula (paulacopos)

9. Tort de Portocale

Timp de preparare: 45-55 - min; Dificultate: redusa

Ingrediente:
Blat:

4 oua la temperatura camerei
1 cana de 250 ml de faina
1 cana de 250 ml de zahar
125 ml ulei
1 lingurita praf de copt
zeama de la 1/2 lamaie
coaja de la 1/2 de portocala
1 pliculet de zahar vanilat
ulei si faina pentru tapetat forma

Crema:

6 galbenusuri
6 linguri de zahar
200 ml lapte
500 ml frisca batuta
4 lingurite rase de gelatina
o cescuta mica de cafea cu apa

Montarea tortului:

6-8 portocale marI

Mod de preparare:

Blatul se poate cumpara sau: se amesteca ouale cu zaharul si zaharul vanilat cu mixerul pana cand creste in volum bine. Se adauga uleiul si se amesteca, apoi se pune faina, coaja de portocala, praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se mai amesteca 2-3 minute. Se toarna compozitia intr-o cratita cu diametrul de 23-25 cm. unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se da la cuptor � 350°F aproximativ 45-55 minute. Primele 30 de minute nu se deschide usa cuptorului. Se verifica daca este copt cu o scobitoare. Daca o infigeti in mijloc si iese curata inseamna ca este facut.

PARENTX- evenimentul care a revoluționat educația părinților și copiilor în România ajunge la Oradea pe 26 octombrie Dulciuri, ecrane, junk food, tutun și alcool: principalele surse de răsfăț pentru români Concert extraordinar de Crăciun: „Marcel Pavel, Familia și Prietenii” la Opera Națională București

Se amesteca apa fierbinte cu gelatina pana se dizolva. Cele 6 galbenusuri, zaharul si laptele se pun intr-o craticioara la foc mic si se amesteca continuu pana se ingroasa si se topeste zaharul. Peste crema se adauga gelatina dizolvata. Se lasa sa se raceasca. Cand este rece se adauga frisca batuta si se amesteca cu grija. Se da la frigider aproximativ o ora.

Se storc 2-3 portocale. Se cojesc 4-5 portocale si se taie in rondele de 4-5 mm. Se imbraca cratita in care ati copt blatul in folie de plastic (daca aveti o cratita cu diametrul mai mare cu 1-2 cm fata de cea in care ati copt blatul folositi-o pe aceea). Blatul se taie pe orizontala in trei felii egale.

Se pun felii de portocala pe fundul si peretii cratitei. Se pune crema cat sa le acopere bine, avand grija ca toate gaurelele sa fie bine umplute cu crema. Se imparte crema ramasa in 2 parti egale. Peste portocale se pune o felie de blat si se insiropeaza cu suc de portocale amestecat cu zahar � daca portocalele sunt prea acre. Se pune crema, blatul insiropat, crema si ultima felie de blat. Se acopera cu celofan si se tine la frigider minim 2 ore. Se pune platoul peste tort, se acopera si se rastoarna. Se dezveleste de celofan si se mananca.

Daruri de Crăciun - 8 idei de cadouri cu tematică sportivă pentru cei dragi Momente de răsfăț în prag de sărbători: Cum să te relaxezi în mijlocul pregătirilor Tulburările de somn în perioada Sărbătorilor. De ce apar și cum pot fi gestionate? Sfaturile specialistului somnolog

O reteta propusa de: sicilia sicilia (sicilia)

10. Cozonac neframantat

Ingrediente:

6 oua mari


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri