1telina
2morcovi
1ceapa
1legatura patrunjel
2oua
1pahar iaurt
300ml smantana
condimente
otet
usturoi
Mod de preparare:
Se pune la fiert intr-o oala pieptul de pui cu legumele se indeparteaza spuma. Cand este fiert se scoate si se taie fasii carnea iar legumele cubulete. Se face un sos din smantana, iaurt. Se bat ouale si se amesteca cu smantana si iaurtul si se toarna in oala peste carne> Se lasa sa mai dea un clocot apoi se pune usturoi pisat si otet dupa gust.
7. Piftie din ciolane de porc
Ingrediente:
* 2 kg de ciolane de porc
* 250 g de sorici
* o ceapa potrivita
* 4-5 catei de usturoi
* piper boabe
* sare, aproximativ o lingurita
Mod de preparare:
Carnea cu sorici trebuie sa fie putin parlita si apoi spalata. Se pune la fiert cu apa rece, apa trebuie sa depaseasca nivelul carnii cu 7 cm. Se pune sare si ceapa fara sa fie taiata.
Piftia trebuie sa fie fiarta la foc mic si capacul sa fie putin dat intr-o parte. Se lasa la fiert cam 5 ore, cat sa scada apa si carnea sa se desprinda de pe oase. Carnea poate fi fiarta in oala sub presiune si se tine doar 2 ore de cand au inceput sa iasa primii vapori prin ventil.
Oala se lasa deoparte pana a doua zi. Nu uita sa cureti grasimea formata. A doua zi se pune vasul putin pe foc mic ca sa se lichefieze supa. Carnea se rupe in bucatele si se pune in castronase cu cate putin sorici. In supa se pune sare dupa gust si usturoiul tocat marunt. Se strecoara si se pune peste carnea din castronase. Se tine la frigider cateva ore si este tocmai buna de servit.
8. Pasteta de pasare
Ingrediente:
125 g faina
1 vf cutit sare
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară