1telina
2morcovi
1ceapa
1legatura patrunjel
2oua
1pahar iaurt
300ml smantana
condimente
otet
usturoi
Mod de preparare:
Se pune la fiert intr-o oala pieptul de pui cu legumele se indeparteaza spuma. Cand este fiert se scoate si se taie fasii carnea iar legumele cubulete. Se face un sos din smantana, iaurt. Se bat ouale si se amesteca cu smantana si iaurtul si se toarna in oala peste carne> Se lasa sa mai dea un clocot apoi se pune usturoi pisat si otet dupa gust.
7. Piftie din ciolane de porc
Ingrediente:
* 2 kg de ciolane de porc
* 250 g de sorici
* o ceapa potrivita
* 4-5 catei de usturoi
* piper boabe
* sare, aproximativ o lingurita
Mod de preparare:
Carnea cu sorici trebuie sa fie putin parlita si apoi spalata. Se pune la fiert cu apa rece, apa trebuie sa depaseasca nivelul carnii cu 7 cm. Se pune sare si ceapa fara sa fie taiata.
Piftia trebuie sa fie fiarta la foc mic si capacul sa fie putin dat intr-o parte. Se lasa la fiert cam 5 ore, cat sa scada apa si carnea sa se desprinda de pe oase. Carnea poate fi fiarta in oala sub presiune si se tine doar 2 ore de cand au inceput sa iasa primii vapori prin ventil.
Oala se lasa deoparte pana a doua zi. Nu uita sa cureti grasimea formata. A doua zi se pune vasul putin pe foc mic ca sa se lichefieze supa. Carnea se rupe in bucatele si se pune in castronase cu cate putin sorici. In supa se pune sare dupa gust si usturoiul tocat marunt. Se strecoara si se pune peste carnea din castronase. Se tine la frigider cateva ore si este tocmai buna de servit.
8. Pasteta de pasare
Ingrediente:
125 g faina
1 vf cutit sare
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.