1telina
2morcovi
1ceapa
1legatura patrunjel
2oua
1pahar iaurt
300ml smantana
condimente
otet
usturoi
Mod de preparare:
Se pune la fiert intr-o oala pieptul de pui cu legumele se indeparteaza spuma. Cand este fiert se scoate si se taie fasii carnea iar legumele cubulete. Se face un sos din smantana, iaurt. Se bat ouale si se amesteca cu smantana si iaurtul si se toarna in oala peste carne> Se lasa sa mai dea un clocot apoi se pune usturoi pisat si otet dupa gust.
7. Piftie din ciolane de porc
Ingrediente:
* 2 kg de ciolane de porc
* 250 g de sorici
* o ceapa potrivita
* 4-5 catei de usturoi
* piper boabe
* sare, aproximativ o lingurita
Mod de preparare:
Carnea cu sorici trebuie sa fie putin parlita si apoi spalata. Se pune la fiert cu apa rece, apa trebuie sa depaseasca nivelul carnii cu 7 cm. Se pune sare si ceapa fara sa fie taiata.
Piftia trebuie sa fie fiarta la foc mic si capacul sa fie putin dat intr-o parte. Se lasa la fiert cam 5 ore, cat sa scada apa si carnea sa se desprinda de pe oase. Carnea poate fi fiarta in oala sub presiune si se tine doar 2 ore de cand au inceput sa iasa primii vapori prin ventil.
Oala se lasa deoparte pana a doua zi. Nu uita sa cureti grasimea formata. A doua zi se pune vasul putin pe foc mic ca sa se lichefieze supa. Carnea se rupe in bucatele si se pune in castronase cu cate putin sorici. In supa se pune sare dupa gust si usturoiul tocat marunt. Se strecoara si se pune peste carnea din castronase. Se tine la frigider cateva ore si este tocmai buna de servit.
8. Pasteta de pasare
Ingrediente:
125 g faina
1 vf cutit sare
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9