1.un strat de mamaliga
2.un strat de oua 2buc batute cu sare si marar
3.un strat de mamaliguta
4.cartofii prajiti cu carnatii cu cimbru
5. mamaliguta
Deasupra se toarna 2 oua batute cu cascaval, branza.
Se lasa la cuptor timp de 10-15 min.
O reteta propusa de: Lacatus Nicoleta (nicolla)
4. Rulada de cascaval
Ingrediente:
- 1/2 pachet margarina (125 g)
- o cana lapte (250 ml)
- o cana faina (250 ml)
- 4 oua
- 250 g cascaval
- 200 g smantana
- 1/2 lingurita sare
Mod de preparare:
Margarina, laptele si sarea se pun la fiert. Dupa ce margarina s-a topit se ia de pe foc si se adauga faina. Dupa omogenizare se incorporeaza pe rand cele 4 oua. Compozitia se toarna intr-o tava de aragaz tapetata cu hartie de copt.
Se niveleaza (cu o lingura umezita) si se da la cuptor pana marginile foii devin maroniu-deschis (aprox. 25 min, la foc potrivit). Dupa coacere se rastoarna pe un prosop umed, se ruleaza si se lasa 15 minute.
Se deruleaza, se indeparteaza prosopul si se unge foaia cu smantina dupa care se presara cascavalul ras. Se ruleaza din nou, se unge cu smantana si se da din nou la cuptor aprox. 10 minute (pentru topirea casului).
Daca aveti seara musafiri, pregatiti rulada de dimineata. O pastrati la rece (nu mai mult de 10 ore) si dati din nou la cuptor (pt. topirea casului) inainte de servire. Este mai buna calda!
O reteta propusa de : Gabriela Mira (craciunas)
5. Salata elvetiana
Ingrediente:
* o cutie penne colorate barilla
* 400 gr. sunca York
* o cutie porumb
* o ceapa mare rosie
* un gogosar mare rosu
* un ou
* ulei
* o cutie smantana (200 gr)
* sare
* piper
Mod de preparare:
Se fierb pastele si se scurg bine de apa, se taie sunca si gogosarul cubulete mici, ceapa se taie pestisori fini. Se amesteca pastele cu sunca, gogosarul, ceapa,si porumbul scurs. Se face o maioneza la care se adauga smantana. Se adauga maioneza peste ingrediente, se sareaza, pipereaza dupa gust. Se mai pot adauga daca dorim masline verzi.Se poate servi imediat sau dupa ce s-a dat la rece! Este extrem de gustoasa asa ca va doresc pofta buna!
O reteta propusa de: Fenesan Delia (foxglove)
6. Ciorba radauteana
Ingrediente:
1kg piept de pui
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.