IN ACEST ARTICOL:

10+1 retete delicioase pentru o masa de Craciun desavarsita in compania celor dragi: friptura de porc la tava, sarmalute traditionale, mancare taraneasca cu mamaliguta, rulada de cascaval, salata elvetiana, ciorba radauteana, piftie din ciolane de porc, pasteta de pasare, tort de portocale, cozonac neframantat, mosnegi de Craciun.

1.un strat de mamaliga
2.un strat de oua 2buc batute cu sare si marar
3.un strat de mamaliguta
4.cartofii prajiti cu carnatii cu cimbru
5. mamaliguta
Deasupra se toarna 2 oua batute cu cascaval, branza.

Se lasa la cuptor timp de 10-15 min.

O reteta propusa de: Lacatus Nicoleta (nicolla)

4. Rulada de cascaval

Ingrediente:

- 1/2 pachet margarina (125 g)
- o cana lapte (250 ml)


- o cana faina (250 ml)
- 4 oua
- 250 g cascaval
- 200 g smantana
- 1/2 lingurita sare

Mod de preparare:

Margarina, laptele si sarea se pun la fiert. Dupa ce margarina s-a topit se ia de pe foc si se adauga faina. Dupa omogenizare se incorporeaza pe rand cele 4 oua. Compozitia se toarna intr-o tava de aragaz tapetata cu hartie de copt.

Se niveleaza (cu o lingura umezita) si se da la cuptor pana marginile foii devin maroniu-deschis (aprox. 25 min, la foc potrivit). Dupa coacere se rastoarna pe un prosop umed, se ruleaza si se lasa 15 minute.

Se deruleaza, se indeparteaza prosopul si se unge foaia cu smantina dupa care se presara cascavalul ras. Se ruleaza din nou, se unge cu smantana si se da din nou la cuptor aprox. 10 minute (pentru topirea casului).

Daca aveti seara musafiri, pregatiti rulada de dimineata. O pastrati la rece (nu mai mult de 10 ore) si dati din nou la cuptor (pt. topirea casului) inainte de servire. Este mai buna calda!

O reteta propusa de : Gabriela Mira (craciunas)

5. Salata elvetiana

Ingrediente:

* o cutie penne colorate barilla
* 400 gr. sunca York
* o cutie porumb
* o ceapa mare rosie
* un gogosar mare rosu
* un ou
* ulei
* o cutie smantana (200 gr)
* sare
* piper

Mod de preparare:

Se fierb pastele si se scurg bine de apa, se taie sunca si gogosarul cubulete mici, ceapa se taie pestisori fini. Se amesteca pastele cu sunca, gogosarul, ceapa,si porumbul scurs. Se face o maioneza la care se adauga smantana. Se adauga maioneza peste ingrediente, se sareaza, pipereaza dupa gust. Se mai pot adauga daca dorim masline verzi.Se poate servi imediat sau dupa ce s-a dat la rece! Este extrem de gustoasa asa ca va doresc pofta buna!

O reteta propusa de: Fenesan Delia (foxglove)

6. Ciorba radauteana

Ingrediente:

1kg piept de pui


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri