Ingrediente friptura pui:
1 pui de dimensiuni medii
70 g miere
120 g unt
70 g alune nesarate, macinate sau pisate
1 lingura si jumatate apa de trandafiri
5 grame ghimbir macinat
sare
Preparare friptura pui:
Puiul curatat se spala bine, lasandu-se ca apa sa se scurga din el. Dupa ce apa s-a scurs in totalitate, in interiorul lui si pe deasupra se presara sare. Intr-un castron de portelan, cu mixerul sau cu o lingura de lemn, 50 grame de unt se freaca cu mierea pana la omogenizare. Intre timp, cu ajutorul unei ustensile special folosite pentru crestarea fripturii, in piept si in cele patru pulpe ale puiului se fac gauri, umplandu-le pana la acoperire cu amestecul de miere si unt preparat anterior.
Mixtura de miere si unt care ramane se dilueaza cu apa de trandafiri si pentru ca puiul trebuie sa se fragezeasca si sa se rumeneasca si in interior, se unge pe dinauntru cu acest amestec. Cu untul ramas, se unge puiul si pe dinafara si se asaza intr-o tava care se introduce la cuptor. Focul nu trebuie sa fie la mare, ci potrivit sau mediu.
Dureaza maxim o ora ca puiul sa fie gata. In momentul in care capata un aspect aramiu si rumen, inseamna ca este gata si se scoate de la cuptor. Ghimbirul se amesteca cu alunele pisate si se presara deasupra puiului cat este cald pentru a se lipi de piele. Pe un platou mare, asezat in mijlocul mesei, puiul arata ispititor de bine, avand totodata un gust deosebit.
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.