Ingrediente friptura pui:
1 pui de dimensiuni medii
70 g miere
120 g unt
70 g alune nesarate, macinate sau pisate
1 lingura si jumatate apa de trandafiri
5 grame ghimbir macinat
sare
Preparare friptura pui:
Puiul curatat se spala bine, lasandu-se ca apa sa se scurga din el. Dupa ce apa s-a scurs in totalitate, in interiorul lui si pe deasupra se presara sare. Intr-un castron de portelan, cu mixerul sau cu o lingura de lemn, 50 grame de unt se freaca cu mierea pana la omogenizare. Intre timp, cu ajutorul unei ustensile special folosite pentru crestarea fripturii, in piept si in cele patru pulpe ale puiului se fac gauri, umplandu-le pana la acoperire cu amestecul de miere si unt preparat anterior.
Mixtura de miere si unt care ramane se dilueaza cu apa de trandafiri si pentru ca puiul trebuie sa se fragezeasca si sa se rumeneasca si in interior, se unge pe dinauntru cu acest amestec. Cu untul ramas, se unge puiul si pe dinafara si se asaza intr-o tava care se introduce la cuptor. Focul nu trebuie sa fie la mare, ci potrivit sau mediu.
Dureaza maxim o ora ca puiul sa fie gata. In momentul in care capata un aspect aramiu si rumen, inseamna ca este gata si se scoate de la cuptor. Ghimbirul se amesteca cu alunele pisate si se presara deasupra puiului cat este cald pentru a se lipi de piele. Pe un platou mare, asezat in mijlocul mesei, puiul arata ispititor de bine, avand totodata un gust deosebit.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară