Ingrediente:
500 g piept pui
2 morcovi
1 bulb telina, 1 radacina patrunjel
2 cepe mici
400 g cartofi
200 g svaiter ras
2-3 salate verzi
sare
1 legatura patrunjel
5 -7 boabe piper
200 g sos de ou cu mustar si castraveti acri
Ingrediente sos:
2 oua
cateva linguri ulei
2 lingurite mustar
suc proaspat de la jumatate de lamaie
1 castravecior murat
1-2 frunze tocate de ceapa verde
1 lingurita tarhon macinat
putin patrunjel verde tocat
Preparare:
Ceapa se curata de coaja si se pune la fiert intreaga intr-o cratita cu apa alaturi de carnea de piept de pui, adaugandu-se ulterior sare si boabele de piper. In momentul in care carnea s-a patruns bine, iar legumele sunt si ele fierte, se scot din apa si se lasa sa se scurga bine. Dupa ce carnea s-a racit, se taie in cubulete. Legumele se taie si ele in cubulete. Atentie insa! Ceapa fiarta in zeama de pui nu se mai foloseste, insa cartofii fierti se pot pune la racit si folosi pentru decorarea salatei.
In ceea ce priveste sosul pentru salata, acesta se prepara in aceeasi maniera in care ai prepara maioneza, adaugand insa in momentul in care este gata putin patrunjel tocat, tarhonul, frunzele maruntite de ceapa verde si castraveciorul taiat mic si scurs de zeama. Carnea si legumele taiate se amesteca cu sosul si cu 100 g svaiter, lasandu-se la racit pentru jumatate de ora. Inainte de consumare, carnea si legumele se amesteca cu frunzele de salata verde taiate foarte fin si se asaza pe o farfurie, presarandu-se deasupra restul de svaiter ras (celelalte 100 de grame). Se orneaza de jur imprejur cu cartofi fierti si patrunjel tocat.
Pofta buna!
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară