Ciupercutele cu galuste de gris pot fi servite calde, ca fel principal. Se asaza frumos pe o farfurie si peste ele poti presara patrunjel sau chiar cascaval ras daca doresti. Sunt gratios de gustoase, ti-ai dori sa te poti opri din mancat...

Ingrediente ciupercute cu galuste de gris:

600 g ciuperci
250 g ceapa
200 ulei sau margarina
200 g bulion
250 g gris
4 oua
1 legatura patrunjel proaspat
150 ml vin
sare
piper

Preparare ciupercute cu galuste de gris:

Se curata ceapa de coaja si se taie marunt dupa care, la un foc potrivit, se pune la calit intr-o tigaie cu ulei incins, stingandu-se ulterior cu bulion si putina apa. Separat, intr-un alt vas, se pun la calit ciupercutele spalate bine si taiate frumos in felii subtirele. Cand sunt gata, se amesteca cu ceapa, condimentandu-se cu sare si piper si vin. Spre final se adauga si putin apa si patrunjelul taiat marunt.

Galustele se prepara in felul urmator: se bat ouale ca si cum ai face o omleta (sare un pic, patrunjel la fel), se adauga grisul in ploaie mestecand continuu pana cand se formeaza o pasta omogena. Din pasta se portioneaza galustele cu ajutorul unei linguri si se toarna intr-un vas cu apa clocotita. Se lasa la fiert cu capac pana cand galusele se ridica deasupra.

Fierberea se opreste de cateva ori cu apa rece, dupa care vasul se indeparteaza de pe foc. In momentul in care galustele sunt fierte, se scurg de apa. Peste ele se adauga sosul de ciupercute si ceapa si se mai dau in cateva clocotele. Ciupercutele cu galuste de gris pot fi servite calde, ca fel principal. Se asaza frumos pe o farfurie si peste ele poti presara patrunjel sau chiar cascaval ras daca doresti. Sunt gratios de gustoase, ti-ai dori sa te poti opri din mancat...

Pofta buna!

O reteta propusa de Crina


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri