Iata cateva retete fastuoase si incredibil de delicioase, menite sa satisfaca gusturile celor mai pretentioase papile gustative: porumbel impanat in sos de masline verzi, pulpa de mistret impanata si sos de ciuperci si vin, tocana de caprioara cu mere, iepure la cuptor cu sos de bere.

Porumbel impanat in sos de masline verzi

Timp de preparare: 60 min; Dificultate: redusa

Ingrediente:

* 2 porumbei,
* sare,
* 1-2 linguri otet,
* 1 ceapa rosie,
* 1 foaie de dafin,
* 1-2 lingurite seminte de pin,
* 150g.slanina afumata,
* 100g. masline verzi,
* 1 lamaie,
* 200g.smantana,
* 2 linguri faina,
* 1 lingurita sofran;

Mod de preparare:
1.Porumbeii curatati, spalati si taiati in bucati mari se sareaza si se pun intr-un vas. Peste ei se toarna otetul, ceapa rosie taiata in rondele, foaia de dafin si semintele de pin. Se acopera vasul cu folie de aluminiu si se tine la rece 2 zile.
2.Fiecare bucata de porumbel se impaneaza cu bucatele de slanina si se pune la fript; in timpul frigerii se stropeste carnea cu baitul in care au stat porumbeii, amestecat cu smantana.
3.Se amesteca faina cu 2 linguri de smantana, se adauga sucul ramas de la friptul carnii, maslinele taiate si sofranul, inca 2 linguri de smantana si coaja rasa de la o lamaie.
4.Se pune pe platou acest sos si peste el carnea de porumbel. Se orneaza cu patrunjel verde si rondele de lamaie si se serveste cu garnitura dupa plac si un vin alb sec.

Pulpa de mistret impanata si sos de ciuperci si vin

Timp de preparare: 75 - min; Dificultate: medie

Ingrediente: (pentru 4 portii):

800g. pulpa de mistret,
100g.slanina afumata,
sare,
piper,
cimbrisor,
nucsoara rasa,
4 linguri de ulei,
1 ceapa mica,
2 catei de usturoi,
200g. ciuperci,
4dl. vin rosu,
2 linguri faina,
legume: conopida, broccoli, varza de Bruxelles;

Mod de preparare:

1.Pulpa de mistret, tinuta in prealabil in bait cel putin 12 ore,se sterge cu un servet de bucatarie si se impaneaza cu bucati de slanina afumata.
2.Se freaca bine cu un amestec din sare, piper, nucsoara si cimbrisor tocat marunt.
3.Intr-o cratita, in ulei incins rumenim pulpa pe toate partile, adaugam ceapa tocata marunt si putina apa si lasam sa fiarba, la foc mic, acoperind cratita cu capacul.Daca este nevoie, adaugam din cand in cand apa.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului 4 fantezii culinare, special pentru simandicosi.