5.Cand carnea este gata, o scoatem din cratita si o pastram la cald.In sucul de la carne punem faina, amestecam si lasam sa fiarba,amestecand mereu.
6.Legumele le calim in unt , le saram si piperam.
7.Carnea se taie in felii mai groase, se aseaza pe un platou si se acopera cu sosul de ciuperci si vin.Alaturi asezam legumele sotate.Putem servi si crochete de cartofi si , bineinteles , un vin rosu , dupa placul fiecaruia.
Tocana de caprioara cu mere
Timp de preparare: 30 - min; Dificultate: redusa
Ingrediente:
600g. carne macra de caprioara,
unt pentru fript carnea,
sare,
piper proaspat macinat;
Pentru sos:
unt,
1 ceapa mijlocie,
1/2 lingurita de cuisoare macinate,
1/2 lingurita de scortisoara macinata,
2dl. cidru sau vin de mere,
3dl.supa de carne(poate fi si din cubulet),
50g.unt +2 linguri faina amestecate bine,
sare,
piper,
2 mere,
50g.margarina;
Mod de preparare:
Carnea se taie in fasii subtiri si se frige intr-o tigaie de Teflon, in unt, timp de 2 minute. Se scoate pe o farfurie, se sareaza, pipereaza si se condimenteaza cu praf de cuisoare si scortisoara. Se lasa la cald.
In tigaia in care am fript carnea se pune untul si se caleste ceapa taiata marunt. Se adauga vinul si supa si se fierb cca.5 minute. Se strecoara continutul si se repune in tigaie. Untul amestecat cu faina se adauga in tigaie, se amesteca bine si se fierbe 10 minute.
Se ia de pe foc, se adauga margarina taiata in bucati, se amesteca cu mixerul si se repune pe foc si se fierbe pana se ingroasa.Se sareaza si pipereaza, se adauga carnea si merele taiate felii(nu se curata de coaja) si se fierb impreuna 3-4 minute; se ia de pe foc si se serveste imediat cu garnitura de orez si un vin alb sec.
Iepure la cuptor cu sos de bere
Timp de preparare: 80 - min
Dificultate: medie
Ingrediente (pentru 4 portii):
* 1,5kg. carne de iepure,
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana