1.Salata primavera
Ingrediente: (pentru 4 persoane):
* 1/2 capatana de salata "freeze"
* 1/2 capatana de salata obisnuita
* 2 legaturi de ridichi rosii
* 1 ardei galben gras
* 1 manunchi de ceapa verde
* 2 linguri otet de mere
* 6 linguri ulei de masline
* sare
* piper proaspat macinat
Mod de preparare:
1.Salata se spala si se scurge de apa(se centrifugheaza);Ridichiile se spala bine (nu se curata) si se taie in patru.
2.Ardeiul se taie jullien, ceapa verde in bucati de 3-4 cm.
3.Intr-un bol se rupe in bucati salata verde, se adauga celelalte verdeturi taiate.Se amesteca otetul de mere cu uleiul de masline ,sare si piper intr-o sticluta, pe care o agitam pana cand sarea se dizolva.Se pune amestecul rezultat peste salata si scuturam bine bolul, nu amestecam.
2.Salata in straturi
Ingrediente:
* 1/2 capatana de salata verde,
* 1 pui fript ,
* 300g. rosii,1 conserva de fasole boabe(fara carne),
* 1/2 manunchi de coriandru verde,
* 300g.smantana,
* sare,
* piper proaspat macinat,
* cascaval gruiere,
* 1 avocado mare,
* 1 lingurita suc de lamaie verde(limette),
* 200ml. sos de chili,
* 200g. cipsuri;
Mod de preparare:
1.Salata se spala ,se scurge de apa si se rupe in bucatele.
2.Se dezoseaza puiul fript , iar carnea se taie bucatele.
3.Rosiile se taie felii.
4.Fasolea se scurge din conserva.Coriandrul se spala si se toaca marunt,apoi se amesteca cu smantana, incorporandu-se cascavalul ras.Se condimenteaza cu sare si piper.
5.Se curata avocado, se scoate samburele, se taie felii si se stropeste cu suc de lamaie verde.
6.Se ia un bol de sticla si se aseaza in straturi toate ingredientele,deasupra punandu-se cascaval ras.
7.Salata se serveste cu sos chili si cipsuri.
Obs: Pentru cei cu dieta, cipsurile si sosul chili se exclud, iar smantana se inlocuieste cu iaurt natur.
Retete propuse de: Vekas Maria (Tracy)
3.Salata verde altfel
Timp de preparare: 10 - min; Dificultate: redusa
Ingrediente:
salata verde, nu prea batrana, ulei de masline sau de care aveti, doi castraveti cruzi de tot, cateva fire de ceapa, sare, piper.
Mod de preparare:
Secretul sta in faptul ca pregatiti mai inainte vinegreta, la o lingura de ulei trei de otet, vi se pare la final prea acra, mai puneti putina apa, dar de la inceput puneti putina miere sau zahar.
Salata sa fie din cea creata, nu se vestejeste atat de usor ca aceea clasica. In unele zone se numeste marula, din lb turca, unde marul inseamna laptuci, pt ca, deja stiti, salata este num ele unei mancari, deci o salata de salata verde, in care taiati si doi-trei castraveciori cruzi si firele de ceapa.
Pastrati foile de ceapa si amestecati-le energic cu 4 oua proapspete, din care faceti apoi o minunata omleta, pe care o mancati cu paine prajita si cu salata creata.
O reteta propusa de: Ionescu Natalia (ionescu natalia)
!Bonus culinar: Supa de salata verde
Ingrediente
* 3 salate
* 1 lingura de unt
* supa de legume
* 2-3 linguri de smantana
* 3 galbenusuri oua
Mod de preparare:
Frunzele de salata de spala foarte bine si se inabusa in unt pe foc. Peste acestea se toarna supa de legume. Se pune sare dupa gust. Smantana se bate cu 3 galbenusuri de oua si se toarna peste supa. Este o supa excelenta!
Sanatate multa si pofta buna sa aveti!
Sursa retetelor: delly.ro
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară