O prajitura sofisticata, dar indraznet de delicioasa numai buna de servit in zilele speciale in care vreti sa va impresionati musafirii (de ce nu, chiar si in cea de Pasti) sau de fiecare data cand vreti sa le faceti o surpriza dulce si placuta celor dragi. In ciuda titulaturii de prajitura cu pretentii, nu este greu de realizat, ba chiar deloc. Si se spune ca cine gusta din ea pentru prima oara, o sa-si mai doreasca si a doua oara

Pentru ca nimic nu este mai gustos decat o prajitura facuta in casa cu un strop de dragoste si olecuta de indemanare, va propunem pentru astazi o reteta speciala de prajitura: prajitura cu nes, un desert care merita incercat si gustat! Iata o prajitura sofisticata, dar indraznet de delicioasa numai buna de servit in zilele speciale in care vreti sa va impresionati musafirii (de ce nu, chiar si in cea de Pasti) sau de fiecare data cand vreti sa le faceti o surpriza dulce si placuta celor dragi. In ciuda titulaturii de prajitura cu pretentii, nu este greu de realizat, ba chiar deloc. Si se spune ca cine gusta din ea pentru prima oara, o sa-si mai doreasca si a doua oara…

Prajitura cu nes, desertul care iti reda pofta de viata

Blat:

Ingrediente:

-8 oua
-8 linguri zahar
-8 linguri ulei
-8 linguri faina
-1 pachet praf de copt

Preparare:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid „Georgian Legend” – un spectacol uluitor de dans, muzică și coregrafie pe 21 aprilie la Sala Palatului Rețetă de chec alb. Uite ce minunăție poți să faci cu albușurile rămase

Se separa galbenusurile de albusuri, iar albusurile se bat spuma cu telul. Se adauga cele 8 linguri de zahar treptat, in ploaie, si se bat in continuare pana cand zaharul se topeste definitiv. Intre timp, se freaca galbenusurile cu uleiul (cele 8 linguri se adauga treptat si se amesteca cu o lingura de lemn ca la maioneza) si cu praful de copt nestins. Peste albusurile batute spuma cu zahar se toarna galbenusurile, apoi se adauga si faina, amestecand usor, de jos in sus, cu o lingura de lemn. Se unge o tava dreptunghiulara cu ulei si se presara cu putina faina, dupa care se tapeteaza cu hartie. Compozitia se rastoarna in tava si se introduce la cuptor. Se da la foc potrivit si se lasa timp de 40 de minute sau pana cand compozitia se coace. Cand este gata, se da la racit si se taie blatul in 2 parti egale, pe lungime.

Crema 1

Ingrediente:

-600 ml lapte
-2/3 cana zahar
-6 galbenusuri
-1/2 pachet margarina
- 6 linguri cu varf faina
-1 fiola esenta vanilie

HOMELUX și chef Jakob Hausmann ne oferă rețeta unei mese festive de Paște APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Preparare:

Se pune laptele la foc, se freaca galbenusurile cu zaharul si se subtiaza cu putin lapte. Se adauga si faina peste galbenusuri, se amesteca, dupa care se rastoarna compozitia peste laptele de pe foc si se lasa la foc mic, amestecand, pana cand crema incepe sa se ingroase. Se da la o parte de pe foc, dupa care se adauga margarina. Cand se mai raceste, se adauga si esenta de vanilie. Cand s-a racit de tot, cu ajutorul unei spatule, se intinde crema uniform intre cele doua foi ale blatului.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri