O prajitura sofisticata, dar indraznet de delicioasa numai buna de servit in zilele speciale in care vreti sa va impresionati musafirii (de ce nu, chiar si in cea de Pasti) sau de fiecare data cand vreti sa le faceti o surpriza dulce si placuta celor dragi. In ciuda titulaturii de prajitura cu pretentii, nu este greu de realizat, ba chiar deloc. Si se spune ca cine gusta din ea pentru prima oara, o sa-si mai doreasca si a doua oara

Crema 2, crema spuma cu nes:

Ingrediente:

-6 albusuri
-12 linguri zahar
-4 pliculete ness

Preparare:

Albusurile se bat spuma (atentie: cu telul, nu cu mixerul!) si se adauga cele 12 linguri de zahar treptat, in ploaie, batandu-se in continuare pana la topirea completa a particulelor de zahar. Se adauga si nesul din cele 4 pliculete pana cand se incorporeaza in compozitie. Intre timp, intr-un vas se ard cele patru linguri de zahar, insa aici trebuie sa fiti putin mai atente. Cand observati ca zaharul s-a topit si devine de consistenta mierei, turnati-l peste compozitia spumoasa, batand cu telul repede si energic (altfel zaharul se va carameliza). Crema obtinuta se intinde deasupra blatului. Se lasa maxim o zi ca sa se inmoaie. Prajitura se insiropeaza de la sine. Este delicioasa.

Pofta buna!

Castiga un telefon Samsung Diva. Click aici pentru detalii!

Retail jobs

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri