IN ACEST ARTICOL:
Departe de a fi o povara, postul poate constitui prilejul ideal de a ne purifica organismul si de pastra formele armonioase ale trupului, eliminand toxinele din corp. Salatele de post sunt la fel de delicioase si imbietoare ca si cele pe baza de carne. Salata de orez cu masline, Salata de fructe de iarna, Salata de gogosari, Salata aperitiv pentru iarna, Salata de dovlecel cu ceapa, Salata italiana cu paine - salatele reprezinta o alternativa gustoasa si sanatoasa a mancarurilor grele si satioase.

Departe de a fi o povara, postul poate constitui prilejul ideal de a ne purifica organismul si de pastra formele armonioase ale trupului, eliminand toxinele din corp. Salatele de post sunt la fel de delicioase si imbietoare ca si cele pe pe baza de carne. Salata de orez cu masline, Salata de fructe de iarna, Salata de gogosari, Salata aperitiv pentru iarna, Salata de dovlecel cu ceapa, Salata italiana cu paine - salatele reprezinta o alternativa gustoasa si sanatoasa a mancarurilor grele si satioase.

Salata de orez cu masline

Dificultate: redusa

Ingrediente:

- O cana de orez
- 100 gr masline
- O ceapa


- O legatura de patrunjel
- 2 linguri de ulei (preferabil de masline)
- O lingura de otet
- Sare
- Piper

Mod de preparare:

Maslinele se taie pe jumatate, se indeparteaza samburii si se fierb in putina apa (cat sa le acopere). Se scot cand apa da in clocot si apoi se scurg. Orezul se spala temeinic si se fierbe in apa cu sare (patru cani de apa). Cand se inmoaie orezul, se scoate, se scurge si se spala in apa calda si apoi in apa rece. Se scurge bine din nou, se pune in castron/ salatiera, se adauga maslinele, ceapa tocata marunt. Se sareaza si pipereaza dupa gust, se adauga uleiul, otetul si patrunjelul tocat marunt.

Salata de gogosari

Ingrediente:

* 3 kg gogosari
* o cana ulei
* o cana apa
* o cana otet
* 4 linguri zahar
* 1 lingura sare
* 4 linguri mustar de calitate
* un borcan de 800 gr bulion
* condimente:foi de dafin
* piper coabe
* coriandru

Mod de preparare:

Se face sosul amestecandu-se toate componentele lichide intr-o cratita mare si se pun la fiert timp de 25 minute pana cand se ridica uleiul deasupra. Intre timp, cat fierbe sosul, se curata gogosari si se taie feliute. Dupa ce a fiert sosul, se pun la fiert gogosarii timp de 20 minute. Dupa ce au fiert gogosarii in sos, se scot si se pun in borcane si se capseaza. Salata este buna ca si garnitura a unei mancari mai satioase.

O reteta propusa de: Valerica Serghiescu

Salata aperitiv pentru iarna

Ingrediente:

- 1 kg. gogosari


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri