Departe de a fi o povara, postul poate constitui prilejul ideal de a ne purifica organismul si de pastra formele armonioase ale trupului, eliminand toxinele din corp. Salatele de post sunt la fel de delicioase si imbietoare ca si cele pe baza de carne. Salata de orez cu masline, Salata de fructe de iarna, Salata de gogosari, Salata aperitiv pentru iarna, Salata de dovlecel cu ceapa, Salata italiana cu paine - salatele reprezinta o alternativa gustoasa si sanatoasa a mancarurilor grele si satioase.
- 1 kg. ardei
- 1 kg. ardei kapia
- 2 kg. ceapa
- 750 ml. otet
- 350 gr. zahar
- sare
- piper
- foi de dafin dupa gust
- un sfert de kg. ardei din care pisca

Mod de preparare:

Se taie toate legumele in feliute potrivite apoi intr-o cratita pe foc punem otetul , zaharul si ceapa sa se inmoaie putin dupa care se pun si restul ingredientelor si se lasa pe foc atat pana da in clocot. Se lasa sa clocoteasca 5 minute dupa care se stinge focul se introduce calda in borcane se leaga borcanele si se pun in pivnita . Este o salata foarte usor de facut si foarte buna. Incercati-o!

O reteta propusa de: Csiki Minodora (Minodora)

Salata de fructe de iarna

Ingrediente:

-o portocala
-doua linguri de gelatina de coacaze
-un borcan compot cirese
-o banana
-doua mandarine
-un grapefruit
-1/4 ceasca de zahar pudra
-100gr.frisca
-un paharel de coniac

Mod de preparare:

Portocala taiata feliute subtiri se amesteca cu zaharul, ciresele din compot, merele taiate cubulete, bananele taiate cubulete, grapefruit taiat feliute mandarinele, gelatina de coacaze. Toate ingredientele se stropesc cu coniacul si se lasa acoperite 1 ora la rece. Se servesc acoperite cu frisca.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine! Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

O reteta propusa de: Burete Cristina (burete)

Salata de conopida

Ingrediente:

-1 conopida
- 1 varza
- 2 morcovi
- 1 telina
- frunze de patrunjel

Mod de preparare:

Conopida se desface in buchetele mici, varza se toaca felii mai late, morcovul se taie rondele, telina se taie bastonase. Se amesteca toate intr-un vas (care sa nu fie de metal), se adauga patrunjel tocat si ulei de masline amestecat cu otet de mere (in cantitati egale), se pune la frigider pana a doua zi sa se macereze. Se poate pune si putina sare.

O reteta propusa de Cerasela Oancea

Salata de dovlecel cu ceapa

Ingrediente:

* 1 dovlecel


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri