IN ACEST ARTICOL:
7 retete delicioase pe baza de peste: Crap cu vin negru, Peste cu legume la tava, Salau garnisit cu gutui, Macrou in sos, Stiuca cu hrean, File de peste pane, Salata de ton.

Peste cu legume la tava

Timp de preparare: 45 - min; Dificultate: redusa

Ingrediente:

3 Pesti (macrou)
2 cepe

radacinoase:

morcov -1/2 kg
telina -1 buc
patrunjel -2 buc
coriandru
foide dafin
piper macinat
sare
lamaie -1 buc
vin alb - 1 pahar
ulei - 1/2 pahar

Mod de preparare:

Zarzavatul spalat si curatat se taie rondele si se pune la fiert intr-un vas cu apa (cat sa acopere zarzavatul) si putina sare. Se acopera cu un capac. Cand zarzavatul este fiert, se pune intr-o tava in care s-a pus uleiul. Pestele se portioneaza, se sareaza/ condimenteaza si se asaza peste zarzavat. Se adauga 1/2 pahar din zeama in care a fiert zarzavatul. Se pune in cuptor 1/2 h dupa care se adauga vinul. Se intoarce pestele si se introduce la cuptor 1/4 h pentru a se rumeni pe ambele parti.

O reteta propusa de: Matilda Mihalcea(M2)

Salau garnisit cu gutui

Timp de preparare: 1 ora; Dificultate: redusa

Ingrediente:

telina
gutui
morcov
piper
albitura
pasta de urzici usturoiat
sare
maioneza cu usturoi

Mod de preparare:

Intr-o tava inalta in care sta lejer salaul curatat si spalat se toarna apa rece atat cat sa atinga aripa dorsala. Se pune la fiert. Intre timp se curata legumele. Telina (o bucata cat un pumn) se taie in 8/8 pe lung, la fel si cele doua gutui. Morcovul se taie dupa cum te duce imaginatia pentru decor... Urzicile sunt preparate si asteapta...

Fiertura de salau nu tine mai mult de 45 min. Pe la jumatatea timpului arunci ingredientele in apa ce clocoteste. (NU trebuie sa fiarba tare)... Platoul se orneaza dupa cum consideri, insa este bine sa folosesti frunze de salata verde. Asezi pestele in pozitie normala-ca in apa-il sprijini pe laturi cu feliile de gutui si telina. Maioneza o bagi intr-o punga pentru ornat. Acoperi feliile ce sustin pestele, iar pestele il ornezi dupa cum te taie capul. In colturile platoului asezi frumos urzicile gata facute (au o culoare verde inchis), ornezi cu felii de morcov, telina, gutui.

Se serveste RECE! Salaul este un peste cu carne "alba", dar cam fada. Maioneza cu usturoi il "incalzeste", iar gustul de gutuie fiarta si de telina te duce cu gandul la trecut.. Urzicile in schimb te readuc in prezent.

O reteta propusa de: Florescu Vasile (florescu_vasile2001)

Crap cu vin negru

Timp de preparare: 1 ora; Dificultate: medie

Ingrediente:


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri