* 1 ou
* 1 pahar ulei
* sare
Mod de preparare:
- Se indeparteaza miezul la dovlecel si coaja daca aceasta nu este cruda.
 - se da pa razatoare dovlecelul
 - se adauga putina sare si se amesteca cu dovlecelul
 - se lasa 2 ore in repaos
 - se stoarce apoi dovlecelul bine
 - se toaca ceapa marunt si se amesteca cu celluloids
 - se face maioneza(3-4 linguri)care se amesteca cu dovlecelul si ceapa
Dupa preferinta, se poate adauga piper, marar
Pofta buna!
O reteta propusa de: Manea Rodica (r.manea)
Salata pentru oricare sezon (de post)
Timp de preparare: 1 - ora; Dificultate: redusa
Ingrediente:
varza alba
 varza roie
 ceapa verde sau uscata
 cartofi
 morcov
 telina
 masline
 ardei (gras, capia, gogosar)
 oua fierte
 patrunjel verde
 marar
 frunze de telina
 maioneza sau ulei si otet pentru perioadele de post
Mod de preparare:
Cartofii se fierb, se curata de coaja i se taie cubulete. Toate celelalte ingrediente se toaca adecvat si se amesteca totul cu maioneza sau ulei si otet. Se mai poate adauga piept de pui fiert sau sunca presata. Daca suntem in post se elimina ingredientele "de dulce" si maioneza se inlocuieste cu ulei si otet.
O reteta propusa de: Tatiana Mariana (tatiana_ispir)
Salata italiana de paine
Avantajul acestei retete este ca ea poate fi pregatita cu ceva timp inainte de ora servirii, dar mirodeniile trebuie adaugate in ultimul moment pentru a nu-si pierde aspectul si gustul.
Ingrediente (pentru 6 portii):
• 500 grame de paine uscata (franzela sau bagheta) taiata in felii groase
 • Apa calda 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei