IN ACEST ARTICOL:
Departe de a fi o povara, postul poate constitui prilejul ideal de a ne purifica organismul si de pastra formele armonioase ale trupului, eliminand toxinele din corp. Salatele de post sunt la fel de delicioase si imbietoare ca si cele pe baza de carne. Salata de orez cu masline, Salata de fructe de iarna, Salata de gogosari, Salata aperitiv pentru iarna, Salata de dovlecel cu ceapa, Salata italiana cu paine - salatele reprezinta o alternativa gustoasa si sanatoasa a mancarurilor grele si satioase.
• 500 grame de rosii coapte bine si taiate
• 1 ceapa rosie potrivita, taiata feliute subtiri
• 1 catel mare de usturoi pisat si zdrobit
• 2 linguri de busuioc marunt
• 2 linguri de patrunjel marunt
• 2 linguri de otet de vin rosu
• Sare si piper negru dupa gust
• Un sfert de cana de ulei de masline

Mod de preparare:

Daca paine este prea crocanta, atunci inmoaie-o putin in apa si taie-o si bucati care sa incapa intr-un bol. Presara peste ea ceapa, apoi adauga apa calda astefl incat sa acopere bucatile de paine. Lasa compozitia asa aproximativ 20 de minute. Ridica apoi ceapa de pe paine si clateste-le intr-o strecuratoare. Lasa painea sa se scurga, strange-o pentru a indeparta excesul de apa si faramiteaz-o intr-un bol.

Adauga apoi rosiile, busuiocul si patrunjelul in salata. Amesteca-le cu otet, usturoi, sare, piper si ulei de masline si amesteca-le cu painea. Acopera bolul de salata cu o folie de plastic si lasa compozitia la frigider cu cel putin o ora inainte de servire.

Sursa retetelor culinare: Delly.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri