IN ACEST ARTICOL:

10+1 retete delicioase pentru o masa de Craciun desavarsita in compania celor dragi: friptura de porc la tava, sarmalute traditionale, mancare taraneasca cu mamaliguta, rulada de cascaval, salata elvetiana, ciorba radauteana, piftie din ciolane de porc, pasteta de pasare, tort de portocale, cozonac neframantat, mosnegi de Craciun.

800 gr. zahar


250 ml. ulei
1 pachet margarina
2 cubulete drojdie proaspata
2 kg. faina + 200 gr.
1 litru lapte
arome de care ai
cacao
nuca stafide
rahat

Mod de preparare:

Laptele caldut, zaharul, 4 oua intregi, 2 galbenusuri, un praf sare, mirodenii, uleiul si drojdia desfacuta in putin lapte caldut se amesteca intr-un vas mare si le lasi la caldura de seara pana dimineata ( aproximativ 8 ore). A doua zi amesteci in ploaie faina cernuta in prealabil.
Topesti margarina pe foc si o lasi sa se raceasca, dupa care o torni peste coca amestecand continuu. Daca la sfarsit coca are consistenta prea moale, se mai pun 200 gr. faina.

ATENTIE! Coca rezultata va fi mai moale decat la cozonacul framantat, deci nu pune faina in exces.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri