Rețeta de gofre fără gluten și fără zahăr
Ingredientele necesare:
- 200 g făină de ovăz fără gluten (citiți eticheta, pentru că unele făinuri sunt contaminate cu gluten, fiind obținute în fabrici unde se prelucrează și grâul);
- 3 banane (recomandat să fie cât mai coapte);
- 2 ouă;
- 1 lingură de ulei extravirgin de care doriți sau de untură sau de iaurt gras/smântână grasă;
- Un praf de sare;
- ½ linguriță praf de copt bio;
Opțional:
- un vârf de cuțit de turmeric pudră, ecologic;
- arome (de rom, vanilie);
- o linguriță de cacao;
Vă recomandăm:
- Aparat gofre- vafe belgiene, AFK – disponibil pe eMag.ro
- Praf de copt bio – disponibil pe Obio.ro
- Faina de ovaz fara gluten, ecologica, disponibila pe Vegis.ro
Mod de preparare:
Bananele se pasează cu furculița, apoi se adaugă restul ingredientelor și se încorporează cu furculița până obțineți un aluat omogen. Aluat mai poate fi preparat și la blender sau la tocător.
Aluatul obținut se pune apoi în aparatul pentru făcut gofre și gata! Puteți servi gofrele cu fructe (de pădure de exemplu), semințe, nuci, miere sau alt îndulcitor natural, ori pur și simplu le serviți ca atare.
Poftă bună!
Foto articol: De la zefirchik06/ shutterstock.com
Cum se prepară cafeaua la rece? Află de la specialiști care este cea mai simplă metodă
România este o zonă de risc pentru bolile care sunt transmise la oameni și la animale prin intermediul căpușelor
Andreea Lichi, fata cu suflet de porțelan și tărie de oțel purtate într-un fotoliu rulant
Victimele nevinovate ale războiului: Un copil ucrainean fuge din țară în aproape fiecare secundă.