Vă propunem să descoperiți o rețetă de sezon absolut delicioasă și totodată foarte sănătoasă, care se prepară pe bază de urzici: sufleu de urzici la cuptor. Ca și dificultate, acesta rețeta este destul de simplă și rapidă, putând fi realizată chiar și de către începătorii în artele culinare.

Sufleu de urzici la cuptor: ingrediente

Această rețeta nu este foarte pretențioasă, iar pentru preparare aveți nevoie de:

  • 100 ml lapte gras sau iaurt gras ori chiar smăntănă grasă;
  • 100g brânză tare rasă (de vacă, oaie sau capra)
  • 35 g unt;
  • 1 lingură și jumătate de făină;
  • 3 căței de usturoi;
  • 2 cepe;
  • 2 ouă;
  • 250 g urzici;
  • Sare și piper după gust;

Sufleu de urzici la cuptor: mod de preparare

Înainte de toate fierbem urzicile bine spălate în apă rece, cu puțină sare, preț de 15 minute. Le scurgem apoi de apă și le tocăm mărunt.

Citeste si:
FOTO. 5 retete simple si hranitoare de primavara, fara carne
FOTO. 5 retete simple si...

Într-o tigaie punem untul la topit, călim ceapa și usturoiul tocate mărunt, apoi adăugăm iaurtul/smântână/laptele (depinde ce ați ales), dați un clocot și lăsăți de-o parte. Cănd s-a racit, puteti adăuga si brânza rasă.

Se amestecă ouăle cu făină într-un bol mare, până ce se obține un conținut omogen, se adaugă sarea și piperul. Mai departe se încorporează urzicile, apoi conținutul din tigaie.

Citeste si:
5 retete de post cu verdeturi de primavara: leurda, spanac, loboda,...
5 retete de post cu verdeturi...

Dacă doriți să faceți un sufleu „adevărat”, atunci rețeta se complică doar puțîn, astfel: separați albușurile de gălbenușuri (folosiți albușurile de la 3 ouă si gălbenușurile de la 2 ouă). Pe acestea din urmă le amestecați bine cu făină, iar albușurile le bateți până obțineți o spumă tare. Încorporați întâi urzicile cu gălbenușurile, făina și conținutul tigăii, apoi compoziția obținută o amestecați cu spuma de albușuri, folosind o lingură de metal (care „taie” în compoziție și compromite cât mai puțin din bulele de aer).

Se pregătește un recipient pentru cuptor. Amestecul se toarnă în tavă respectivă și se lasă la foc mic (temperatura 110-120 de grade) pentru aproximativ 40-50 de minute (până se rumenește ușor).

Sufleul este gata și se poate servi alături de un ou ochi.

Poftă mare!

Foto articol: vkuslandia/ shutterstock.com




Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri