Este o rețeta foarte ușor de pregătit , sănătoasă și bogată în nutrienți, însă săracă în calorii – așadar reprezintă o bună opțiune și pentru persoanele aflate la dietă de slăbire.
Loboda este bogată în vitamine și minerale, fibre și antioxidanți, fiind recomandată a fi consumată atât în sezon, cât și în orice perioadă a anului. Pentru conservare, frunzele de lobodă pot fi uscate sau tocate și păstrate la congelator.
Rețetă borș de lobodă cu leuștean: ingrediente necesare
Pentru prepararea acestei rețete vom avea nevoie de :
- 4-4,5 litri litri apă;
- 3 pumni de lobodă roșie și verde, sau altfel spus un castron generos cu lobodă, tocată;
- O ceapă mare tocată mărunt;
- Un borcan de roșii în suc propriu sau 4-5 roșii proaspete;
- 1 morcov tocat;
- 1 ardei gras sau 2 ardei capia, mărunțiți;
- 0 mâna de orez (aproximativ 50 de grame);
- 1 legătură de leuștean tocat mare;
- ½ litri borș sau după gust;
- Sare după gust;
Cum preparam borșul de lobodă cu leuștean?
Înainte de toate, punem pe foc o oală cu 4-4,5 litri de apă. Adăugăm întâi ceapa, morcovul, orezul și ardeiul.
Lăsăm să fiarbă la foc mic-mediu (100-120 de grade), iar când orezul începe să se umfle adăugăm roșiile și așteptăm încă 20 minute. Mai departe punem borșul și o linguriță de sare, iar după 10 minute adăugăm loboda și leușteanul. Mai lăsăm aproximativ 5 minute și borșul este gata.
Borșul se servește cu pâine pe vatră, pâine de casă sau mămăligă rece.
Poftă mare!
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie