, 6 Mai 2021 publicat în Retete culinare 2 share-uri

Numai când îmi imaginez aroma și gustul borșului românesc de lobodă simt cum îmi lasă gura apă, iar amintirile mele zboară în perioada fericită a copilăriei, când bunica gătea cu legume de sezon, proaspăt culese din grădină. Vă invit să descoperiți o rețeta românească a borșului de lobodă – un preparat pe cât de gustos, pe atât de sănătos!

Este o rețeta foarte ușor de pregătit , sănătoasă și bogată în nutrienți, însă săracă în calorii – așadar reprezintă o bună opțiune și pentru persoanele aflate la dietă de slăbire.

Loboda este bogată în vitamine și minerale, fibre și antioxidanți, fiind recomandată a fi consumată atât în sezon, cât și în orice perioadă a anului. Pentru conservare, frunzele de lobodă pot fi uscate sau tocate și păstrate la congelator.

Rețetă borș de lobodă cu leuștean: ingrediente necesare

Pentru prepararea acestei rețete vom avea nevoie de :

  • 4-4,5 litri litri apă;
  • 3 pumni de lobodă roșie și verde, sau altfel spus un castron generos cu lobodă, tocată;
  • O ceapă mare tocată mărunt;
  • Un borcan de roșii în suc propriu sau 4-5 roșii proaspete;
  • 1 morcov tocat;
  • 1 ardei gras sau 2 ardei capia, mărunțiți;
  • 0 mâna de orez (aproximativ 50 de grame);
  • 1 legătură de leuștean tocat mare;
  • ½ litri borș sau după gust;
  • Sare după gust;

Cum preparam borșul de lobodă cu leuștean?

Înainte de toate, punem pe foc o oală cu 4-4,5 litri de apă. Adăugăm întâi ceapa, morcovul, orezul și ardeiul.

Lăsăm să fiarbă la foc mic-mediu (100-120 de grade), iar când orezul începe să se umfle adăugăm roșiile și așteptăm încă 20 minute. Mai departe punem borșul și o linguriță de sare, iar după 10 minute adăugăm loboda și leușteanul. Mai lăsăm aproximativ 5 minute și borșul este gata.

Borșul se servește cu pâine pe vatră, pâine de casă sau mămăligă rece.

Poftă mare!




Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri