1 Noiembrie 2021 publicat în Retete culinare 17 share-uri

Pentru un maestru bucătar, este foarte important să știe să facă sosurile de bază. Obținerea unui echilibru între arome și culori este echivalentă, deseori, cu crearea unei opere de artă. Asta pentru că sosurile pot face diferența între un preparat bun și unul uimitor, aducând aromă și gust.

Totuși, deși este importantă tehnica, și creativitatea și plăcerea sunt elemente care te pot ajuta să gătești feluri de mâncare pe placul tuturor. Iată, mai jos, cinci sosuri care pot reprezenta un ingredient în preparate diverse, de la cele rapide la cele sofisticate.

Sos barbecue simplu

Poți prepara un sos barbecue gustos, acasă, folosind ingrediente pe care, cel mai probabil, le ai în frigider sau în cămară, precum ketchup, zahăr, suc de lămâie etc. Acest sos este excelent cu orice tip de carne preparată la grătar, dar nu este contraindicat nici în cazul unor legume gătite similar.

Ai nevoie de: 500 ml ketchup, 60 g zahăr brun, 60 ml sos Worcestershire, 60 ml suc de lămâie proaspăt stors, coaja unei lămâi bio, 1 cățel de usturoi tocat, 1 linguriță pudră de ceapă.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume 3DUTECH dă startul concursurilor naționale de 3D design & printing pentru elevi și profesori. Roboții, principala temă din acest an

Mod de preparare: combină ingredientele pentru sos într-o cratiță și adu ușor la punctul de fierbere, la foc mediu spre mare. Redu căldura la mediu și fierbe timp de 10 până la 15 minute, până când sosul se închide la culoare, este gros și bine aromat.

Sos olandez rapid

O emulsie caldă, pe bază de gălbenușuri și unt, acest sos este delicios pentru a orna ouăle Benedict pe care le poți servi la micul dejun în weekend. Dar sosul olandez, inventat în timpul domniei lui Ludovic al XIV-lea, se potrivește cu multe alte preparate, de exemplu, cu fructe de mare, pește și tot felul de legume, cum ar fi sparanghelul. Este important să știi că se prepară cu foarte puțin timp înainte de a servi felul de mâncare cu care îl asociezi.

Ai nevoie de: 120 g unt nesărat, 1 linguriță de apă rece, 1 gălbenuș mare, 1 linguriță suc de lămâie, 1 vârf de cuțit de sare, 1 vârf de cuțit de fulgi de ardei.

Top 3 zodii pentru care curajul este un stil de viață – au încredere în propriul destin Testul celor 3 Sfinți: Ce mesaj sacru îți poate schimba viața? De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive

Mod de preparare: topește untul într-o cratiță la foc mic. Ia-l de pe foc. Într-un bol cu pereții înalți și înguști, combină apa, gălbenușul, sucul de lămâie, sarea și ardeiul iute. Cu ajutorul unui mixer, amestecă totul timp de un minut, până ce compoziția devine spumoasă. Toarnă untul fierbinte în fir subțire, continuând mixarea compoziției, până devine groasă. Servește imediat.

Sos cu piper clasic

Sosul cu piper este excelent pentru orice tip de friptură, dar mai ales pentru cea la grătar. Necesită ingrediente puține, pe lângă vedeta rețetei, piperul, și puțin coniac, pentru un plus de aromă. Folosește piper negru, întreg, pe care îl zdrobești pe loc. Dar nimic nu te împiedică să îl prepari cu piper alb sau verde, dacă aceste varietăți sunt mai pe placul tău.

Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Ai nevoie de: 2 linguri ulei de măsline, 1 șalotă tocată mărunt, 1 cățel de usturoi tocat mărunt, 2 linguri piper boabe, 90 ml coniac, 100 ml supă de vită, 125 ml smântână lichidă, sare.

Mod de preparare: într-o tigaie, rumenește în ulei șalota și usturoiul. Adaugă piperul, toarnă coniacul și flambează. După ce s-a evaporat alcoolul, adaugă supa de vită și smântâna și lasă la fiert, până obții consistența dorită.

Carnea se poate consuma și singură, însoțită de garnituri dintre cele mai diverse, dar și cu sos. Totul depinde de gust și de tipul de carne folosit. Sosul are rolul de a crea un echilibru al aromelor, fără a masca, totuși, gustul cărnii. Cu rețetele de mai sus, vei reuși să prepari feluri de mâncare gustoase și surprinzătoare pentru tine și cei dragi.

Ritualuri de Luna Nouă: activarea puterii de manifestare, atragerea dragostei și abundenței Acestea sunt cele mai descurcărețe zodii ale horoscopului, indiferent de cât de grea este viața SAGA Festival anunță programul pe zile pentru cea de-a treia ediție: Robin Schulz, Elley Duhe și Vintage Culture printre artiști

Sursa foto: De la nadianb /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri