Daca preferi sucurile si cocktailurile facute in casa, atunci vei adora aceaste siropuri din flori de primavara. Si cand spunem siropuri din flori de primavara ne referim la: sirop din flori de maci, sirop de iasomie si lavanda, sirop de trandafir, sirop din flori de soc si sirop din muguri de brad. Ce minunatii, nu-i asa? O explozie de miresme si culori in paharul tau.

SIROP DIN MUGURI DE BRAD

INGREDIENTE NECESARE PENTRU SIROP DIN MUGURI DE BRAD:

un kilogram de muguri de brad nu mai mari de 3-4 centimetri lungime se spala bineeee si se pun la fiert in 2 litri de apa, la foc mic, pentru circa o ora. Apoi se opreste focul si se lasa oala sa stea cel putin o zi, dupa care se strecoara, iar sucul se fierbe cu zahar, proportia fiind de 1,5 kilograme de zahar la un litru de lichid.
Treaba asta cu spalatul nu e asa usoara: mugurii sunt foarte fragezi si se rup, iar intre fire au purici, praf, coji de rasina. Cand se considera ca impuritatile ramase au ajuns la o concentratie acceptabila, mugurilor li se taie capetele si se spala iar.

Dupa tot coafajul acesta, iese o gramada paroasa si verde, proaspata si bine mirositoare, care, pusa la fiert, in scurt timp isi pierde verdele primavaratic pentru un... maroniu, sa zicem, de-a dreptul inhibitor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Bergenbier S.A. lansează Fresh 0.0 Mango și Fructul Pasiunii

Am pus mugurii fierti la asteptat o zi (daca stau la racoare, au nevoie de doua zile), iar dupa 24 de ore i-am strecurat. A iesit o zeama a carei culoare iti taia subit pofta de mancare, dar am continuat procesul tehnologic, mergand pe mana stramosilor si crezand orbeste in proprietatile mugurilor de brad.
Sucul l-am pus la fiert cu zahar si l-am lasat pe foc pana s-a limpezit, s-a ingrosat si s-a inchis la culoare. Dar nu il fierbeti prea tare ca isi pierde aroma de padure de conifere si veti ramane doar cu un foarte colorat sirop de apa cu zahar si urme de ulei de brad.

Se poate spune ca este un sirop medicinal. Sigur, daca il bei simplu, cu lingurita, atunci cand ai rosu in gat. Sau e un sirop numai bun de combinat cu apa minerala.

O reteta recomandata de blogul www.bucatareli.com/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri