IN ACEST ARTICOL:
Daca preferi sucurile si cocktailurile facute in casa, atunci vei adora aceaste siropuri din flori de primavara. Si cand spunem siropuri din flori de primavara ne referim la: sirop din flori de maci, sirop de iasomie si lavanda, sirop de trandafir, sirop din flori de soc si sirop din muguri de brad. Ce minunatii, nu-i asa? O explozie de miresme si culori in paharul tau.

SIROP DE TRANDAFIR

INGREDIENTE NECESARE PENTRU SIROP DE TRANDAFIR

  • 1 cana petale de trandafiri uscate
  • 3 cani apa
  • 4 cani zahar
  • 1 lingura petale de hibiscus optional (pentru un rosu mai inchis)

MOD DE PREPARARE SIROP DE TRANDAFIR:

Spalati foarte bine petalele de trandafiri si indepartati toate partile verzi.

Puneti cele trei cani de apa la fiert. Puneti petalele de trandafiri intr-un borcan incapator. Cand apa a inceput sa clocoteasca turnati-o peste trandafiri. Inchideti borcanul si lasati lichidul sa ajunga la temperatura camerei, apoi pineti borcanul in frigider pana a doua zi.

Strecurati lichidul si stoarceti bine petalele. Intr-o cratita puneti cele 4 cani de zahar, petalele de hibiscus (bine spalate) si infuzia de trandafiri. Lasati la fiert, a foc mic, pana cand zaharul se topeste, iar lichidul capata consistenta unui sirop. Strecurati din nou ca sa eliminati petalele de hibiscus. Se lasa la racit si se transfera in sticle. Daca doriti sa il pastrati in camara trebuie sa capsati bine sticlele si sa le sterilizati.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul saffronanddates.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri