Este una dintre retetele prezentate de Radu Anton Roman in cartea sa de bucate si are acel aer campenesc, traditional romanesc de care o sa te indragosesti.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru cartofi cu smantana:

  • 1 kg de cartofi
  • cateva linguri de ulei (R.A.Roman spune sa spunem o cana, dar mie mi se pare prea mult!)
  • 2-3 linguri de faina
  • 2 cepe
  • putin otet
  • sare, boia
  • patrunjel
  • smantana dupa gust

Mod de preparare cartofi cu smantana:

Se caleste usor ceapa in ulei si se adauga peste cartofii taiati rondele si se rumenesc si ei usor. Se condimenteaza cu sare si boia si se adauga apa cat sa ii acopere si se fierb incetisor.
Cand s-au inmuiat cartofii se adauga faina dizolvata in putina apa si se mai lasa putin pe foc, sa se ingroase sosul.

Se ia de pe foc si se adauga patrunjel tocat si otet. La servire se adauga smantana dupa plac.

cartofi smantana

Aceasta reteta a fost propusa de blogul amainbucatarie.blogspot.ro


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cartofi cu smantana.