Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru negresa cu ciocolata, cafea si alune:
- 1/2 pachet unt nesarat / 125 gr (80% grasime)
- 7 linguri zahar
- 3 oua
- 120 gr faina
- 1 lingura cacao
- 1 lingura cafea neagra macinata
- 1 lingurita praf de copt
- un varf de lingurita bicarbonat de sodiu
- 120 gr ciocolata cu lapte
- un varf de cutit sare
Glazura:
- 180 gr ciocolata cu lapte
- 2 lingurite unt nesarat
- 4 linguri alune
Mod de preparare negresa cu ciocolata, cafea si alune:
Intr-un bol mixam untul la temperatura camerei cu un varf de sare si cu zaharul. Adaugam ouale pe rand si mixam dupa fiecare. Separat intr-un bol amestecam faina, cacaua, cafeaua, praful de copt si bicarbonatul. Treptat adaugam din amestecul de ingrediente uscate peste mixul de unt cu oua. Ciocolata o topim pe baie de aburi si o incorporam la final mixand din nou cu mixerul pe treapta 1. Ungem o tava cu putin ulei si tapetam cu hartie de copt. Turnam compozitia in tava, nivelam cu o spatula si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 35 de minute, ultimele 15 minute reducand temperatura la 160 de grade.
Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-a racit scoatem prajitura pe un platou. Topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi si ungem prajitura cu aceasta glazura.
Peste glazura presaram alune tocate (se pot si praji inainte). Prajitura se poate felia si servi imediat dupa ce glazura s-a intarit.
O reteta recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară