Cand esti in dubii, prepara o negresa gustoasa, cu ciocolata, cafea si alune. O combinatie reusita pentru un desert destul de rapid si bun.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru negresa cu ciocolata, cafea si alune:

  • 1/2 pachet unt nesarat / 125 gr (80% grasime)
  • 7 linguri zahar
  • 3 oua
  • 120 gr faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura cafea neagra macinata
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de lingurita bicarbonat de sodiu
  • 120 gr ciocolata cu lapte
  • un varf de cutit sare

Glazura:

  • 180 gr ciocolata cu lapte
  • 2 lingurite unt nesarat
  • 4 linguri alune

Mod de preparare negresa cu ciocolata, cafea si alune:

Intr-un bol mixam untul la temperatura camerei cu un varf de sare si cu zaharul. Adaugam ouale pe rand si mixam dupa fiecare. Separat intr-un bol amestecam faina, cacaua, cafeaua, praful de copt si bicarbonatul. Treptat adaugam din amestecul de ingrediente uscate peste mixul de unt cu oua. Ciocolata o topim pe baie de aburi si o incorporam la final mixand din nou cu mixerul pe treapta 1. Ungem o tava cu putin ulei si tapetam cu hartie de copt. Turnam compozitia in tava, nivelam cu o spatula si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 35 de minute, ultimele 15 minute reducand temperatura la 160 de grade.
Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-a racit scoatem prajitura pe un platou. Topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi si ungem prajitura cu aceasta glazura.

reteta negresa cu ciocolata

Peste glazura presaram alune tocate (se pot si praji inainte). Prajitura se poate felia si servi imediat dupa ce glazura s-a intarit.

O reteta recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Desertul de duminica: Negresa cu ciocolata, cafea si alune.