Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru negresa cu ciocolata, cafea si alune:
- 1/2 pachet unt nesarat / 125 gr (80% grasime)
- 7 linguri zahar
- 3 oua
- 120 gr faina
- 1 lingura cacao
- 1 lingura cafea neagra macinata
- 1 lingurita praf de copt
- un varf de lingurita bicarbonat de sodiu
- 120 gr ciocolata cu lapte
- un varf de cutit sare
Glazura:
Cum să-ți serbezi ziua onomastică

- 180 gr ciocolata cu lapte
- 2 lingurite unt nesarat
- 4 linguri alune
Mod de preparare negresa cu ciocolata, cafea si alune:
Intr-un bol mixam untul la temperatura camerei cu un varf de sare si cu zaharul. Adaugam ouale pe rand si mixam dupa fiecare. Separat intr-un bol amestecam faina, cacaua, cafeaua, praful de copt si bicarbonatul. Treptat adaugam din amestecul de ingrediente uscate peste mixul de unt cu oua. Ciocolata o topim pe baie de aburi si o incorporam la final mixand din nou cu mixerul pe treapta 1. Ungem o tava cu putin ulei si tapetam cu hartie de copt. Turnam compozitia in tava, nivelam cu o spatula si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 35 de minute, ultimele 15 minute reducand temperatura la 160 de grade.
Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-a racit scoatem prajitura pe un platou. Topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi si ungem prajitura cu aceasta glazura.
Peste glazura presaram alune tocate (se pot si praji inainte). Prajitura se poate felia si servi imediat dupa ce glazura s-a intarit.
Starbucks deschide o nouă cafenea în Brașov

O reteta recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro
Copiii vorbesc despre viitorul și drepturile pe care și le doresc
Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră