Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru chiftele din morcovi:
- 5-6 morcovi
- 1 ceapa mica
- 7 linguri de faina
- 2 oua
- 60 g branza de capra
- 4 linguri de apa
- 1/2 lingurita de chimion macinat
- 1/2 lingurita coriandru macinat
- sare, piper
- ulei pentru prajit
Pentru sos: 200 g iaurt, cateva linguri ulei de masline, patrunjel
Mod de preparare chiftele din morcovi:
Dam morcovii pe razatoarea mare si ca sa mearga mai repede eu am folosit superbul Fresh Express:)
Batem ouale ca pentru omleta impreuna cu condimentele, adaugam apa si faina. Amestecam bine pana obtinem o compozitie omogena.
Peste morcovi adaugam ceapa tocata marunt si branza rupta bucatele. Turnam ouale si amestecam bine, cel mai simplu e sa framantati cu mana.
Incingem uleiul si punem la prajit cate o lingura din compozitie, pe care o turtim putin, ca sa semene a chiftea. Cand se rumenesc pe o parte, intoarcem chiftelutele si pe partea celalalta. Le scoatem pe servetele, pentru a se absorbi excesul de ulei.
Pentru sos n-am facut mare lucru, doar am amestecat iaurtul cu patrunjelul tocat, sare, piper si ulei de masline.
O reteta recomandata de blogul furnicuti.blogspot.ro/
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana