12:03, 14 Martie 2014 publicat în Retete culinare

Pentru ca este sezonul lobodei, profitam de calitatile ei cat de mult putem. In perioada de post, puteti incerca o ciorba de loboda cu orez. Doritorii pot adauga smantana in cazul in care nu vor sa posteasca.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ciorba de loboda cu orez:

  • 1/2 kg loboda rosie
  • 100 ml ulei
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 5 linguri de orez
  • otet
  • sare
  • leustean verde

Mod de preparare ciorba de loboda cu orez:

Incepem cu orezul. 5 linguri cu orez se spala, se pun la fiert 15-20 minute. Cand s-a fiert, il clatim cu apa rece, il scurgem de apa si il lasam deoparte.
Intr-o oala punem uleiul la incins, adaugam ceapa pe care o calim usor, sa fie sticloasa, apoi adaugam frunzele de loboda rosie, spalate in cateva ape, le calim alaturi de ceapa pana se inmoaie, apoi adaugam vreo 3 litri de apa. Lasam zama la fiert, este suficient 10 minute, loboda fierbe repede. Peste loboda fiarta adaugam orezul, lasam ciorba sa clocoteasca, potrivim gustul de sare, inacrim cu otet si dupa 2 clocote stingem focul. Adaugam usturoiul zdrobit cu presa si o legatura generoasa de leustean verde tocat. Aceasta ciorbica este usoara, racoritoare.
Puteti servi cu ardei iute, merge de minune langa mamaliga calda si ceapa verde.

Citeste si:
Testul boabelor de orez: Îți putem ghici cea mai arzătoare dorință?
Testul boabelor de orez: Îți...

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul dulcesarat.blogspot.ro

Citeste si:
Baobab-ul, Copacul Vieții: beneficii și cum îl poți folosi în...
Baobab-ul, Copacul Vieții:...

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri