Ceapa verde, untul catifelat si porumbul dulce ofera un gust deosebit acestei supe cremoase si hranitoare. Daca tineti post puteti folosi lapte de soia si ulei de floarea soarelui, in locul laptelui de vaca si untului. Daca nu tineti post puteti servi supica cu bacon fript .

Timp de preparare: 30 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa de porumb:

  • 500 g porumb fiert,scurs
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 150 g rosii cubulete in suc
  • 50 g unt sau ulei
  • 150 ml lapte de vaca,smantana lichida sau lapte de soia
  • sare si piper

Pentru servit : crutoane,ceapa verde si bacon fript (optional)

Mod de preparare supa de porumb:

Jumatate din cantitatea de porumb o mixam intr-un blender impreuna cu laptele, pana devine o pasta aurie.
Intr-o cratita mai mica, topim untul sau incingem uleiul, punem la calit ceapa tocata si rosiile, pentru cateva minute. Adaugam porumbul boabe si pe cel piure. Amestecam si turnam 300- 400 ml.de apa.
Pentru a da un gust mai savuros, putem inlocui apa cu o supa de legume.
Asezonam cu sare si piper. Degustam de 3-4-5 ori ,cu linguri diferite. Lasam sa dea cateva clocote si inchidem.
Servim supa calda, in boluri adanci , cu crutoane si ornata cu ceapa verde tocata fin.

supa de porumb

Pofta buna la supa dulce si cremoasa !

Pentru alte retete delicioase, vizitati: calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/

O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Supa de porumb (de post sau nu).