15 Martie 2014 publicat în Retete culinare 18 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Ceapa verde, untul catifelat si porumbul dulce ofera un gust deosebit acestei supe cremoase si hranitoare. Daca tineti post puteti folosi lapte de soia si ulei de floarea soarelui, in locul laptelui de vaca si untului. Daca nu tineti post puteti servi supica cu bacon fript .

Timp de preparare: 30 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa de porumb:

  • 500 g porumb fiert,scurs
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 150 g rosii cubulete in suc
  • 50 g unt sau ulei
  • 150 ml lapte de vaca,smantana lichida sau lapte de soia
  • sare si piper

Pentru servit : crutoane,ceapa verde si bacon fript (optional)

Mod de preparare supa de porumb:

Jumatate din cantitatea de porumb o mixam intr-un blender impreuna cu laptele, pana devine o pasta aurie.
Intr-o cratita mai mica, topim untul sau incingem uleiul, punem la calit ceapa tocata si rosiile, pentru cateva minute. Adaugam porumbul boabe si pe cel piure. Amestecam si turnam 300- 400 ml.de apa.
Pentru a da un gust mai savuros, putem inlocui apa cu o supa de legume.
Asezonam cu sare si piper. Degustam de 3-4-5 ori ,cu linguri diferite. Lasam sa dea cateva clocote si inchidem.
Servim supa calda, in boluri adanci , cu crutoane si ornata cu ceapa verde tocata fin.



Pofta buna la supa dulce si cremoasa !

Pentru alte retete delicioase, vizitati: calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/


O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri