Timp de preparare: 30 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru supa de porumb:
- 500 g porumb fiert,scurs
- 1 legatura de ceapa verde
- 150 g rosii cubulete in suc
- 50 g unt sau ulei
- 150 ml lapte de vaca,smantana lichida sau lapte de soia
- sare si piper
Pentru servit : crutoane,ceapa verde si bacon fript (optional)
Mod de preparare supa de porumb:
Jumatate din cantitatea de porumb o mixam intr-un blender impreuna cu laptele, pana devine o pasta aurie.
Intr-o cratita mai mica, topim untul sau incingem uleiul, punem la calit ceapa tocata si rosiile, pentru cateva minute. Adaugam porumbul boabe si pe cel piure. Amestecam si turnam 300- 400 ml.de apa.
Pentru a da un gust mai savuros, putem inlocui apa cu o supa de legume.
Asezonam cu sare si piper. Degustam de 3-4-5 ori ,cu linguri diferite. Lasam sa dea cateva clocote si inchidem.
Servim supa calda, in boluri adanci , cu crutoane si ornata cu ceapa verde tocata fin.
Pofta buna la supa dulce si cremoasa !
Pentru alte retete delicioase, vizitati: calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?