Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru mancare de linte cu praz:
- 1 conserva de linte (240 gr net)
- 1 morcov
- praz (aprox 15 cm dintr-un praz)
- 1/2 ardei capia rosu
- sare si piper dupa gust
- 1/4 lingurita ghimbir macinat
- 1/4 lingurita chimen macinat
- 1/4 lingurita praf de curcuma
- 2-3 linguri ulei de masline
- 1/2 cana apa
Mod de preparare mancare de linte cu praz:
Eu am preparat lintea in wok-ul de ceramica, dar se poate si in alta tigaie teflonata sau chiar si intr-o craticioara.
Morcovul spalat si curatat il dam pe razatoarea mica si il calim in uleiul de masline. Adaugam ardeiul tocat marunt si prazul feliat si mai calim 2-4 minute.
Lintea o scurgem de apa, o punem intr-o sita si o spalam sub jet de apa rece.
Turnam lintea peste legume, adaugam o jumatate de cana de apa, punem condimentele si lasam sa fiarba pana scade apa (aprox 10 minute).
Luam de pe foc si servim cald.
Cantitatile de la ingrediente sunt pentru o persoana sau cu indulgenta doua persoane daca mai aveti si altceva langa :), asa ca daca doriti pentru mai multe persoane dublati/triplati cantitatile.
Aceasta reteta a fost oferita de blogul https://timeaioo.blogspot.ro
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”