Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru mancare de linte cu praz:
- 1 conserva de linte (240 gr net)
- 1 morcov
- praz (aprox 15 cm dintr-un praz)
- 1/2 ardei capia rosu
- sare si piper dupa gust
- 1/4 lingurita ghimbir macinat
- 1/4 lingurita chimen macinat
- 1/4 lingurita praf de curcuma
- 2-3 linguri ulei de masline
- 1/2 cana apa
Mod de preparare mancare de linte cu praz:
Eu am preparat lintea in wok-ul de ceramica, dar se poate si in alta tigaie teflonata sau chiar si intr-o craticioara.
Morcovul spalat si curatat il dam pe razatoarea mica si il calim in uleiul de masline. Adaugam ardeiul tocat marunt si prazul feliat si mai calim 2-4 minute.
Lintea o scurgem de apa, o punem intr-o sita si o spalam sub jet de apa rece.
Turnam lintea peste legume, adaugam o jumatate de cana de apa, punem condimentele si lasam sa fiarba pana scade apa (aprox 10 minute).
Luam de pe foc si servim cald.
Cantitatile de la ingrediente sunt pentru o persoana sau cu indulgenta doua persoane daca mai aveti si altceva langa :), asa ca daca doriti pentru mai multe persoane dublati/triplati cantitatile.
Aceasta reteta a fost oferita de blogul https://timeaioo.blogspot.ro
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?