Champignon-este o ciperca foarte alba, plina,carnoasa cu un aspect placut si imbietor, bogata in substante nutritive. Contine toata gama de vitamina B, saruri minerale.
Nu contine: sare, zahar, colesterol, ceea ce o face sa fie recomdata bolnavilor cardiovasculari.
Timp de preparare: 30 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru ciulama de ciuperci:
- 1 kg ciuperci
- 1 pahar mare cu lapte
- 100 g ulei
- smantana dupa gust
- sare
- piper
- usturoi
- 2 linguri de faina
Mod de preparare ciulama de ciuperci:
Se spala ciupercile si se taie in felii subtiri. Se calesc intr-un vas cu 100 g ulei (sau unt) aprox. 5 minute, dupa care se acopera vasul si se lasa la inabusit, adaugand din cand in cand apa, pana se fierb ciupercile, cam 20 de min.
Cand sunt fierte, se adauga faina, un pahar mare cu lapte, sare, piper, usturoi zdrobit, dupa gust si se fierb pana se ingroasa compozitia. Amestecam.
Optional, se poate adauga o lingurita de mirodenia fuchs.
Se serveste cu mamaliguta, stropita cu smantana.
Pofta buna!
Aceasta reteta a fost oferita de blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei