Ciulama de ciuperci

12:10, 18 Octombrie 2012 publicat în Retete culinare21 share-uri

O recomandare pentru un pranz gustos si sanatos.

Champignon-este o ciperca foarte alba, plina,carnoasa cu un aspect placut si imbietor, bogata in substante nutritive. Contine toata gama de vitamina B, saruri minerale.
Nu contine: sare, zahar, colesterol, ceea ce o face sa fie recomdata bolnavilor cardiovasculari.

Timp de preparare: 30 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ciulama de ciuperci:

  • 1 kg ciuperci
  • 1 pahar mare cu lapte
  • 100 g ulei
  • smantana dupa gust
  • sare
  • piper
  • usturoi
  • 2 linguri de faina

Mod de preparare ciulama de ciuperci:

Se spala ciupercile si se taie in felii subtiri. Se calesc intr-un vas cu 100 g ulei (sau unt) aprox. 5 minute, dupa care se acopera vasul si se lasa la inabusit, adaugand din cand in cand apa, pana se fierb ciupercile, cam 20 de min.
Cand sunt fierte, se adauga faina, un pahar mare cu lapte, sare, piper, usturoi zdrobit, dupa gust si se fierb pana se ingroasa compozitia. Amestecam.
Optional, se poate adauga o lingurita de mirodenia fuchs.
Se serveste cu mamaliguta, stropita cu smantana.

Pofta buna!

Aceasta reteta a fost oferita de blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/



O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)

Citeste si:
Mix de musli pentru mama
 Mix de musli pentru mama


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri