O recomandare pentru un pranz gustos si sanatos.

Champignon-este o ciperca foarte alba, plina,carnoasa cu un aspect placut si imbietor, bogata in substante nutritive. Contine toata gama de vitamina B, saruri minerale.
Nu contine: sare, zahar, colesterol, ceea ce o face sa fie recomdata bolnavilor cardiovasculari.

Timp de preparare: 30 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ciulama de ciuperci:

  • 1 kg ciuperci
  • 1 pahar mare cu lapte
  • 100 g ulei
  • smantana dupa gust
  • sare
  • piper
  • usturoi
  • 2 linguri de faina

Mod de preparare ciulama de ciuperci:

Se spala ciupercile si se taie in felii subtiri. Se calesc intr-un vas cu 100 g ulei (sau unt) aprox. 5 minute, dupa care se acopera vasul si se lasa la inabusit, adaugand din cand in cand apa, pana se fierb ciupercile, cam 20 de min.
Cand sunt fierte, se adauga faina, un pahar mare cu lapte, sare, piper, usturoi zdrobit, dupa gust si se fierb pana se ingroasa compozitia. Amestecam.
Optional, se poate adauga o lingurita de mirodenia fuchs.
Se serveste cu mamaliguta, stropita cu smantana.

Pofta buna!

Aceasta reteta a fost oferita de blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/

ciulama de ciuperci

O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ciulama de ciuperci.