Champignon-este o ciperca foarte alba, plina,carnoasa cu un aspect placut si imbietor, bogata in substante nutritive. Contine toata gama de vitamina B, saruri minerale.
Nu contine: sare, zahar, colesterol, ceea ce o face sa fie recomdata bolnavilor cardiovasculari.
Timp de preparare: 30 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru ciulama de ciuperci:
- 1 kg ciuperci
- 1 pahar mare cu lapte
- 100 g ulei
- smantana dupa gust
- sare
- piper
- usturoi
- 2 linguri de faina
Mod de preparare ciulama de ciuperci:
Se spala ciupercile si se taie in felii subtiri. Se calesc intr-un vas cu 100 g ulei (sau unt) aprox. 5 minute, dupa care se acopera vasul si se lasa la inabusit, adaugand din cand in cand apa, pana se fierb ciupercile, cam 20 de min.
Cand sunt fierte, se adauga faina, un pahar mare cu lapte, sare, piper, usturoi zdrobit, dupa gust si se fierb pana se ingroasa compozitia. Amestecam.
Optional, se poate adauga o lingurita de mirodenia fuchs.
Se serveste cu mamaliguta, stropita cu smantana.
Pofta buna!
Aceasta reteta a fost oferita de blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară