Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru prajiturele cu dovleac:
- 400g faina
- 250 ml ulei
- 300 g dovleac copt
- 160 g zahar brun
- 100 g zahar tos
- 2 oua
- o lingurita scortisoara
- jumatate lingurita nucsoara macinata
- jumatate lingurita ienibahar macinat
- un sfert de lingurita cardamom praf
- un sfert de lingurita de ghimbir praf
- un sfert de lingurita de piper alb macinat
- un pliculet zahar vanilat
- un pliculet praf de copt
- un sfert de lingurita de bicarbonat de sodiu
Mod de preparare prajiturele cu dovleac:
Amestecam cu o lingura cele doua tipuri de zahar cu uleiul. Adaugam dovleacul copt si pasat, omogenizam. Urmeaza ouale, dupa care mai mixam2-3 minute.
Amestecam faina cu condimentele, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Turnam peste ingredientele umede si amestecam cu o lingura, doar pana se omogenizeaza, nu mai mult.
Punem cate o lingura de aluat pe o tava tapetata cu hartie de copt, lasand o distata de 2-3cm intre doua prajiturele, pentru ca isi vor mari dimensiune la cuptor. Coacem 10 - 15 minute, la 200 de grade, pana se rumenesc. Fiind destul de multe, le-am copt in vreo 3-4 transe.
Dupa cum va spuneam, se pot lipi doua cate doua folosind o crema dulce. Noi am folosit frisca. Sau se pot lasa simple, caz in care nu mai sunt woopie pies, dar sunt la fel de bune si pufoase.
Pentru mai multe retete delicioase accesati blogul furnicuti.blogspot.ro
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice
3 noi terapii celulare aprobate de FDA. 74% dintre studiile aflate în desfășurare sunt dedicate oncologiei
Cancerul de sân triplu negativ (TNBC) în România. Sondaj: 7 din 10 paciente chestionate cu TNBC au până în 50 de ani