12:08, 26 August 2012 publicat în Retete culinare 7 share-uri

Intotdeauna mi-au placut dovleceii, sunt niste legume super usor de introdus in absolut orice preparat, fie el dulce sau sarat, iar aceste chiftele sunt unele din preferatele mele si le-as alege fara niciun regret inaintea altora preparate din carne sau legume.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru chiftelute de dovlecei:

  • 4-5 dovlecei mijlocii
  • 1 ou
  • 2 linguri faina
  • un morcov mare
  • verdeata tocata, mie imi place patrunjelul
  • sare,piper
  • 3 catei de usturoi
  • ulei/untura pentru prajit

Mod de preparare chiftelute de dovlecei:

Se curata dovleceii de coaja, se taie pe jumatate si se scot semintele, apoi se dau pe razatoarea cu ochiuri mici, alaturi de morcovul curatat si spalat. Dovleceii rasi se scurg foarte bine de zeama.
Se sparge oul peste legumele rase, se adauga si celelalte ingrediente( usturoiul se trece prin presa sau se rade) si se framanta putin compozitia.

Citeste si:
10 motive pentru a bea Prosecco
10 motive pentru a bea Prosecco

Se prajesc chiftelele intr-o tigaie cu ulei incins, se formeaza cu ajutorul unei linguri, adica se ia compozitie intr-o lingura obisnuita de supa si se toarna compozitia pur si simplu in tigaie.
Se prajesc la foc mediu si pe o parte si pe alta.
Pofta mare!

O reteta recomandata de blogul poetagurmanda.blogspot.ro

Citeste si:
Șapte preparate tradiționale românești pe care nu ai cum să nu le...
Șapte preparate tradiționale...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri