Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru chiftelute de dovlecei:
- 4-5 dovlecei mijlocii
- 1 ou
- 2 linguri faina
- un morcov mare
- verdeata tocata, mie imi place patrunjelul
- sare,piper
- 3 catei de usturoi
- ulei/untura pentru prajit
Mod de preparare chiftelute de dovlecei:
Se curata dovleceii de coaja, se taie pe jumatate si se scot semintele, apoi se dau pe razatoarea cu ochiuri mici, alaturi de morcovul curatat si spalat. Dovleceii rasi se scurg foarte bine de zeama.
Se sparge oul peste legumele rase, se adauga si celelalte ingrediente( usturoiul se trece prin presa sau se rade) si se framanta putin compozitia.
Se prajesc chiftelele intr-o tigaie cu ulei incins, se formeaza cu ajutorul unei linguri, adica se ia compozitie intr-o lingura obisnuita de supa si se toarna compozitia pur si simplu in tigaie.
Se prajesc la foc mediu si pe o parte si pe alta.
Pofta mare!
O reteta recomandata de blogul poetagurmanda.blogspot.ro
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei