Cand vreti o mancare foarte lejera, cu arome exotice, trebuie sa o incercati.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru salata japoneza cu dressing de ghimbir:

  • salata creata
  • 3 morcovi potriviti
  • un ardei gras
  • 1,5 lingurita praf de ghimbir
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingurita otet balsamic
  • 1/2 lingurita miere
  • zeama de la o portocala mica
  • 30 - 50 ml ulei de masline

Mod de preparare salata japoneza cu dressing de ghimbir:

Taiem ardeiul si morcovii fasii lungi si subtiri. Pentru o cromatica mai fericita, folositi ardei rosu :) Salata o taiem fideluta si punem toate verdeturile intr-un bol incapator.

Pentru dressing punem in shaker ingredientele in urmatoarea ordine: sosul de soia, mierea, otetul balsamic, ghimbirul, zeama de portocala si uleiul de masline. Pornim mini-mixerul si amestecam in cateva secunde dressingul. Puteti folosi si ghimbir proaspat, dat pe razatoarea mica.

Turnam dressingul peste legume, amestecam si avem o salata extraordinar de buna, garnitura perfecta langa un gratar de pui.

salata japoneza

O reteta propusa de Bucataria Furnicutilor.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Salata Japoneza cu Dressing de Ghimbir.