12:06, 21 Iunie 2012 publicat în Retete culinare

Cand vreti o mancare foarte lejera, cu arome exotice, trebuie sa o incercati.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru salata japoneza cu dressing de ghimbir:

  • salata creata
  • 3 morcovi potriviti
  • un ardei gras
  • 1,5 lingurita praf de ghimbir
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingurita otet balsamic
  • 1/2 lingurita miere
  • zeama de la o portocala mica
  • 30 - 50 ml ulei de masline

Mod de preparare salata japoneza cu dressing de ghimbir:

Taiem ardeiul si morcovii fasii lungi si subtiri. Pentru o cromatica mai fericita, folositi ardei rosu :) Salata o taiem fideluta si punem toate verdeturile intr-un bol incapator.

Citeste si:
Dan Bujor - Povestea unor mâini de aur, experte în tehnica...
Dan Bujor - Povestea unor...

Pentru dressing punem in shaker ingredientele in urmatoarea ordine: sosul de soia, mierea, otetul balsamic, ghimbirul, zeama de portocala si uleiul de masline. Pornim mini-mixerul si amestecam in cateva secunde dressingul. Puteti folosi si ghimbir proaspat, dat pe razatoarea mica.

Turnam dressingul peste legume, amestecam si avem o salata extraordinar de buna, garnitura perfecta langa un gratar de pui.

Citeste si:
Cum să obţii un bronz sănătos care se menţine pe termen lung
Cum să obţii un bronz sănătos...

O reteta propusa de Bucataria Furnicutilor.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri