Timp de preparare: 45 - min
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru rulada din bezea cu crema si afine:
Bezea:
- 5 albusuri
- un praf de sare
- 150 g zahar pudra
- un praf de scortisoara
- 2 linguri amidon din porumb
Crema:
- 5 galbenusuri
- 100 g zahar pudra
- 100 g unt
- zahar vanilat
Decor si umplutura:
- o mana de afine alcolizate si am mai bagat si stafide mari,inmuiate(asta ca sa mearga cu aroma scortisoarei din bezea!)
Mod de preparare rulada din bezea cu crema si afine:
1.Se bat albusurile spuma tare cu praful de sare si zaharul pudra, apoi se presara praful de scortisoara si amidonul
In tava asezam o hartie pentru copt pe care o ungem un pic cu un strop de ulei, turnam bezeaua si o dam la copt, la foc slab, cca 30-40 min.
Desprindem cu grija bezeaua de pe hartie, cu lama uda a unui cutit.
2 Se freaca galbenusurile cu zaharul si untul moale, deasupra unui vas cu apa fiarta, la bain marin, amestecand continuu pana ce crema se ingroasa, ca o smantana, apoi se lasa sa se raceasca bine.
3.Se toarna crema rece peste blatul racit si el, de bezea, se presara deasupra afinele alcoolizate si stafidele inmuite in putina apa fiarta, se ruleaza cu grija apoi se da la frigider, cca 2 ore. Se taie cu un cutit ascutit, cu lama uda si se serveste foarte rece.
Pofta buna !
O reteta propusa de: anisoara ursan (anutza67)
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?