Timp de preparare: 45 - min
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru rulada din bezea cu crema si afine:
Bezea:
- 5 albusuri
- un praf de sare
- 150 g zahar pudra
- un praf de scortisoara
- 2 linguri amidon din porumb
Crema:
- 5 galbenusuri
- 100 g zahar pudra
- 100 g unt
- zahar vanilat
Decor si umplutura:
- o mana de afine alcolizate si am mai bagat si stafide mari,inmuiate(asta ca sa mearga cu aroma scortisoarei din bezea!)
Mod de preparare rulada din bezea cu crema si afine:
1.Se bat albusurile spuma tare cu praful de sare si zaharul pudra, apoi se presara praful de scortisoara si amidonul
In tava asezam o hartie pentru copt pe care o ungem un pic cu un strop de ulei, turnam bezeaua si o dam la copt, la foc slab, cca 30-40 min.
Desprindem cu grija bezeaua de pe hartie, cu lama uda a unui cutit.
2 Se freaca galbenusurile cu zaharul si untul moale, deasupra unui vas cu apa fiarta, la bain marin, amestecand continuu pana ce crema se ingroasa, ca o smantana, apoi se lasa sa se raceasca bine.
3.Se toarna crema rece peste blatul racit si el, de bezea, se presara deasupra afinele alcoolizate si stafidele inmuite in putina apa fiarta, se ruleaza cu grija apoi se da la frigider, cca 2 ore. Se taie cu un cutit ascutit, cu lama uda si se serveste foarte rece.
Pofta buna !
O reteta propusa de: anisoara ursan (anutza67)
Învățătorul care a adus prima medalie de aur la școala din Giurgița face naveta 100 km pe zi pentru a le preda copiilor
Studiu: Peste o treime dintre gravide nu au fost la control ginecologic în timpul sarcinii. 18% dintre gravidele incluse în studiu au între 13 și 17 ani
Always, un brand P&G, susține și în acest an beneficiarele Asociației Pe Stop, femei din medii defavorizate, cu peste 220.000 de absorbante distribuite gratuit
Legea Dualității: cum integrăm partea luminoasă și pe cea întunecoasă în plan personal și profesional