21 Iunie 2012 publicat în Retete culinare 10 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Un preparat spectaculos de delicios!!

Timp de preparare: 45 - min

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru rulada din bezea cu crema si afine:

Bezea:

  • 5 albusuri
  • un praf de sare
  • 150 g zahar pudra
  • un praf de scortisoara
  • 2 linguri amidon din porumb

Crema:

  • 5 galbenusuri
  • 100 g zahar pudra
  • 100 g unt
  • zahar vanilat

Decor si umplutura:

  • o mana de afine alcolizate si am mai bagat si stafide mari,inmuiate(asta ca sa mearga cu aroma scortisoarei din bezea!)

Mod de preparare rulada din bezea cu crema si afine:

1.Se bat albusurile spuma tare cu praful de sare si zaharul pudra, apoi se presara praful de scortisoara si amidonul
In tava asezam o hartie pentru copt pe care o ungem un pic cu un strop de ulei, turnam bezeaua si o dam la copt, la foc slab, cca 30-40 min.
Desprindem cu grija bezeaua de pe hartie, cu lama uda a unui cutit.
2 Se freaca galbenusurile cu zaharul si untul moale, deasupra unui vas cu apa fiarta, la bain marin, amestecand continuu pana ce crema se ingroasa, ca o smantana, apoi se lasa sa se raceasca bine.
3.Se toarna crema rece peste blatul racit si el, de bezea, se presara deasupra afinele alcoolizate si stafidele inmuite in putina apa fiarta, se ruleaza cu grija apoi se da la frigider, cca 2 ore. Se taie cu un cutit ascutit, cu lama uda si se serveste foarte rece.
Pofta buna !



O reteta propusa de: anisoara ursan (anutza67)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri