Timp de preparare: 2 - ore
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru prajitura cu piersici:
- 9-10 piersici
- 150 grame zahar tos
- 400 g biscuiti
- 1 lingura cacao
- 100 grame unt
- 400 grame branza de vaci grasa
- 400 grame iaurt gras
- 4 pliculete de gelatina
- 100 grame zahar pudra
- esenta de rom -un strop
- coaja de lamaie
- visine pt ornat
Mod de preparare de preparare prajitura cu piersici:
1.Se taie felii piersicile, se face compot cu apa cat sa acopere fructele si cu 150 g zahar.
2.Se faramiteaza biscuitii, se amesteca cu untul, cu 200 ml zeama compot, cacao si compozitia obtinuta se pune pe fundul unei tavi de tort si se pune la frigider.
3.Se amesteca branza de vaci cu iaurtul, zaharul pudra, esenta de rom, lamaia rasa pana se obtine o pasta care se amesteca cu gelatina dizolvata in 100 ml zeama de compot si se pune peste stratul de biscuiti.Se pun 1/2 fructe din compot, scurse de zeama. Se da la rece 1/2-1 ora.
4. Restul de fructe se fac pasta cu mixerul ori cu un tocator de fructe, se amesteca cu 2 pliculete de gelatina dizolvate in 100 ml zeama compot si se toarna deasupra. dupa 1/2 ora, functie de frigider, deja stratul 2 e inchegat. Ornati cu visine ori alte fructe din compot de alta culoare decat galbenul piersicilor.
O reteta propusa de: Popescu Sultanica (sosuhno)
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei