Timp de preparare: 100 - min
Dificultate: ridicata
Ingrediente necesare pentru friptura de porc:
- 500 g muschi de porc (felii)
- 4 oua
- 1 legatura ceapa verde
- 1 legatura marar
- 2 morcovi
- 2 cepe mici
- 2 ridichi
- crengute cimbru
- frunze busuioc
- boabe piper
- condimente pentru friptura de porc
- sare
- piper
Mod de preparare friptura de porc:
Muschiul de porc feliat se condimenteaza, apoi se pune intr-o tava cu apa si un pic de ulei si se da la cuptor pentru 25- 30 minute.
Adaugam in tava o cantitate mai mare de apa.
Fierbem cele patru oua tari, fierbem si morcovul si din ele formam lebedele astfel: curatam oualele cu grija, iar doua dintre ele le pastram intregi.
Celelalte doua oua se taie in jumatate, scoatem galbenusul, iar din albus formam gatul si capul lebedei in care am pus ochii din boabe de piper si ciocul dintr-o bucatica de morcov fiert.
Gatul format il punem intr-un ou fiert, aripile le facem din feliute subtiri de ceapa.
Din cele doua cepe formam nuferii in mijlocul carora punem feliute mici si subtiri de morcov, iar din ridiche facem floricele decorative , dupa imaginatie.
Friptura racita se aseaza pe un platou, impreuna cu sosul ramas si o decoram astfel: pe marginea indepartata punem feliile de morcov in care punem mararul, crengutele de cimbru, florile de ridiche, iar pe marginile mai apropiate adaugam nuferii, iar in mijlocul "lacului" cele doua lebede.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Simona Patras (sim_22)
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9