Timp de preparare: 100 - min
Dificultate: ridicata
Ingrediente necesare pentru friptura de porc:
- 500 g muschi de porc (felii)
- 4 oua
- 1 legatura ceapa verde
- 1 legatura marar
- 2 morcovi
- 2 cepe mici
- 2 ridichi
- crengute cimbru
- frunze busuioc
- boabe piper
- condimente pentru friptura de porc
- sare
- piper
Mod de preparare friptura de porc:
Muschiul de porc feliat se condimenteaza, apoi se pune intr-o tava cu apa si un pic de ulei si se da la cuptor pentru 25- 30 minute.
Adaugam in tava o cantitate mai mare de apa.
Fierbem cele patru oua tari, fierbem si morcovul si din ele formam lebedele astfel: curatam oualele cu grija, iar doua dintre ele le pastram intregi.
Celelalte doua oua se taie in jumatate, scoatem galbenusul, iar din albus formam gatul si capul lebedei in care am pus ochii din boabe de piper si ciocul dintr-o bucatica de morcov fiert.
Gatul format il punem intr-un ou fiert, aripile le facem din feliute subtiri de ceapa.
Din cele doua cepe formam nuferii in mijlocul carora punem feliute mici si subtiri de morcov, iar din ridiche facem floricele decorative , dupa imaginatie.
Friptura racita se aseaza pe un platou, impreuna cu sosul ramas si o decoram astfel: pe marginea indepartata punem feliile de morcov in care punem mararul, crengutele de cimbru, florile de ridiche, iar pe marginile mai apropiate adaugam nuferii, iar in mijlocul "lacului" cele doua lebede.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Simona Patras (sim_22)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară