8 Februarie 2012 publicat în Retete culinare 20 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
O friptura speciala cu un aspect minunat!

Timp de preparare: 100 - min

Dificultate: ridicata

Ingrediente necesare pentru friptura de porc:

  • 500 g muschi de porc (felii)
  • 4 oua
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura marar
  • 2 morcovi
  • 2 cepe mici
  • 2 ridichi
  • crengute cimbru
  • frunze busuioc
  • boabe piper
  • condimente pentru friptura de porc
  • sare
  • piper

Mod de preparare friptura de porc:

Muschiul de porc feliat se condimenteaza, apoi se pune intr-o tava cu apa si un pic de ulei si se da la cuptor pentru 25- 30 minute.
Adaugam in tava o cantitate mai mare de apa.
Fierbem cele patru oua tari, fierbem si morcovul si din ele formam lebedele astfel: curatam oualele cu grija, iar doua dintre ele le pastram intregi.
Celelalte doua oua se taie in jumatate, scoatem galbenusul, iar din albus formam gatul si capul lebedei in care am pus ochii din boabe de piper si ciocul dintr-o bucatica de morcov fiert.
Gatul format il punem intr-un ou fiert, aripile le facem din feliute subtiri de ceapa.

Din cele doua cepe formam nuferii in mijlocul carora punem feliute mici si subtiri de morcov, iar din ridiche facem floricele decorative , dupa imaginatie.
Friptura racita se aseaza pe un platou, impreuna cu sosul ramas si o decoram astfel: pe marginea indepartata punem feliile de morcov in care punem mararul, crengutele de cimbru, florile de ridiche, iar pe marginile mai apropiate adaugam nuferii, iar in mijlocul "lacului" cele doua lebede.

Pofta buna!


O reteta propusa de: Simona Patras (sim_22)

Te asteptam sa ne trimiti o reteta preferata aici!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri