Este prajitura mea preferata cu ajutorul careia imi impresionez mereu familia si prietenii.

Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru amandina:

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 200 gr. zahar
  • 30 ml. apa
  • 30 ml. ulei
  • 20 gr. cacao
  • 8 linguri faina

Crema :

  • 4 galbenusuri
  • 200gr. zahar pudra
  • 200 gr. Unt+50 g margarina la pachet
  • 3 linguri cacao
  • 1 fiola esenta rom

Sirop :

  • 400 ml. apa
  • 150 gr. zahar
  • 2 plicuri cappuccino
  • 1 fiola esenta rom

Glazura:

  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 50 ml frisca

Mod de preparare amandina:

Blat: Se incepe cu pregatirea blatului penbtru amandine. Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza iar pana se intaresc bat. Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de jos in sus.Treptat, se adauga faina amestecata cu cacao. Se omogenizeaza. In tava unsa, tapetata cu faina si cu hartie de copt, se pune compozitia si se coace 30-35 minute. Dupa ce se raceste blatul se taie in 2.

Crema: Galbenusurile se amesteca cu 100 g zahar pudra si se pun la bain marie, amestecand continuu pana se ingroasa.Se lasa la racit. Untul, la temperatura camerei, se mixeaza bine 1-2 minute. Se adauga 100 g zahar pudra si se mixeaza pana ce acesta se dizolva. Peste unt se adauga crema de ou (dupa ce s-a racit) si se mixeaza bine. Se cerne cacao peste crema, se pune esenta si se mixeaza pana se obtine o compozitie cremoasa. Se pune la frigider pana se pregateste siropul.

Sirop: Se pun toate ingredientele (fara esenta rom) intr-o craticioara, pe foc si, de cand incep sa fiarba, se mai lasa 5 minute, se iau de pe foc, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.

Blatul taiat in 2 se insiropeaza bine,se pune crema peste si se da la frigider 30 de minute, apoi se pune si cea de-a dou foaie insiropata si se lasa din nou la rece pana la prepararea glazurii.

Glazura: Ciocolata rupta bucati se pune la bain marie impreuna cu frisca lichida pana se topeste, iar cand se raceste putin se toarna peste prajitura. Se da la rece pana se intareste glazura apoi se proportioneaza.

O reteta propusa de: (garbo223014)

Te asteptam sa ne trimiti o reteta preferata aici!


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Amanadina.