Leurda contine adenozina, o substanta sedativa naturala ce reduce activitatea creierului, inlesnind trecerea organismului in starea de somn. Persoanelor suferind de dureri de cap localizate la nivelul cefei sau de eczeme si alte boli de piele ce se manifesta prin mancarimi si eruptii, le este recomandata o cura interna cu leurda si extern, comprese cu frunze zdrobite de leurda. Tot extern, leurda este recomandata si in intretinerea tenurilor cu tendinta spre ingrasare sau in vindecarea anumitor boli de piele.
Consumata la rand pentru cateva zile, leurda ajuta si la distrugerea viermilor intestinali si previne starile de disconfort ale stomacului. Folosita destul de rar in ciuda proprietatile curative remarcabile ale planetei, anumite studii efectuate recent de catre oamenii de stiinta au confirmat ca leurda este una din plantele a carei consum ne ajuta sa ne mentinem tineretea pentru o perioada cat mai indelungata de timp, anihiland radicalii liberi din sange. Cura cu tinctura de leurda, 4 lingurite pe zi, diluate cu apa, are un efect benefic in acest sens. Leurda nu este insa recomandata mamicilor in perioada de alaptare sau persoanelor care sufera de anumite afectiuni ale stomacului caci poate avea un efect similar usturoiului, producand disconfort sau dureri la nivelul stomacului.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?