Ingrediente prajitura cu mere si gris:
- 1/2 cana faina
- 1/2 cana gris
- 1/2 cana zahar
- 75 g margarina
- 1 lingurita praf de copt
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 cana nuci maruntite
- 4-5 mere
- 2 lingurite scortisoara
Mod de preparare prajitura cu mere si gris:
Se amesteca faina, grisul, praful de copt, zaharul si zaharul vanilat. Se curata merele de coaja, se rad si se amesteca cu scortisoara. Margarina se taie in felii subtiri. Amestecul de ingrediente uscate se imparte in trei, cantitatea de mere se imparte in doua, iar margarina se imparte in trei parti egale.
Asamblare prajitura cu mere si gris:
Se pune 1/3 din cantitatea de margarina pe fundul tavii, apoi 1/3 din amestecul uscat, jumatate din cantitatea de mere, inca 1/3 de amestec uscat, 1/3 felii cu margarina, restul merelor, restul ingredientelor uscate, restul cantitatii de margarina. Deasupra se repartizeaza nucile si se presara 1-2 linguri cu zahar. Prajitura se coace in cuptorul deja incins, timp de 35-40 minute. Se lasa sa se raceasca si abia apoi se portioneaza.
Mai multe retete interesante puteti gasi pe blogul truedelights.wordpress.com
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?