Ingrediente musaca de post:
- cartofi
- 2 morcovi
- 2 cepe mijlocii (sau una mare)
- legume mexicane
- 2 catei usturoi
- 1 lingura faina
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare musaca de post:
Se curata morcovi si ceapa. Morcovul se da pe razatoare mare iar ceapa se toaca marunt.
Punem ceapa, morcovul si legumele mexicane la calit in putin ulei si condimentam cu sare si piper. Nu trebuie calite prea mult pentru ca vor avea timp sa se faca cat vor sta la cuptor.
Curatam cartofi si ii taiem felii subtiri. Intr-un vas de Yena , uns cu ulei si tapetat cu faina, asezam jumatate din cantitatea de cartofi taiati felii si ii condimentam cu sare si piper. Peste cartofi asezam amestecul de morcov, ceapa si legume, apoi acoperim cu restul de cartofi.
Pisam usturoiul si il calim in ulei apoi adaugam o lingura de faina amestecand rapid si stingem imediat cu 300 ml apa cald. Amestecam pana se formeaza un sos nu prea gros dar nici prea subtire, condimentam cu sare si piper apoi il turnam peste musaca.
Dam musacaua la cuptor incins pana cand cartofii sunt moi (eu i-am lasat aproximativ 50 min ca e cuptoru mai vechi ;) )
Se servesc putin reci alaturi de muraturi.
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul bucatarie-usoara.blogspot.com
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?