Timp de preparare: 80 - min
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru sarmale de post:
- 200g cuburi soia
- 2 morcovi
- 4 cepe medii
- 200 g orez
- 2 verze murate
- 1 ardei gras
- 50 g ciuperci
- 100 ml ketchup
- 300 ml bulion
- 20 ml ulei
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura marar
- 3 foi de dafin
- sare
- piper
- boia dupa gust
Mod de preparare sarmale de post:
Se curata ceapa si morcovii si se toaca marunt. Soia se inmoaie in 0.5 l apa clocotita. Se pun apoi la calit ceapa si morcovii si se mai adauga putina apa, verdeata tocata marunt, orezul spalat, ketchup-ul si se lasa pe foc pana scade complet. Se condimenteaza cu sare, piper, verdeata si/sau boia, se adauga si ciupercile taiate si se amesteca. In paralel, se toaca si cuburile de soia pana se obtine o compozitie omogena si se adauga peste amestecul deja pregatit. Din acesta se iau bucatele potrivite si se ruleaza in foile de varza. Se asaza la baza cratitei in care gatim putina varza tocata marunt. Peste aceasta se pun radial sarmalele. Deasupra acestora se pune din nou un strat de varza tocata. Se pun si cateva foi de dafin. Se acopera sarmalele cu putin ketchup si apa si se lasa la foc mediu sa fiarba. Apoi se baga la cuptorul incins pentru aproximativ 40 -45 de minute. Daca scade prea mult zeama se mai poate adauga apa. Se servesc calde, eventual cu mamaliguta.
O reteta propusa de: Diana Gabriela Arfir (Diana_September)
Sancțiuni mai aspre pentru conducătorii auto din România. Ce noi restricții prevede Codul Rutier
EXCLUSIV. Zile libere pentru fertilizare in vitro, printre cele 13 puncte agreate de sindicate și Guvern
Trotinetele electrice ar putea fi interzise în București. Ce spune Primăria Capitalei
OFICIAL Se prelungește perioada de înscriere la Bacalaureat și se decalează termenul de încheiere a mediilor la clasele a XII-a și a XIII-a