O reteta traditionala de post.

Timp de preparare: 80 - min

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru sarmale de post:

  • 200g cuburi soia
  • 2 morcovi
  • 4 cepe medii
  • 200 g orez
  • 2 verze murate
  • 1 ardei gras
  • 50 g ciuperci
  • 100 ml ketchup
  • 300 ml bulion
  • 20 ml ulei
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 3 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • boia dupa gust

Mod de preparare sarmale de post:

Se curata ceapa si morcovii si se toaca marunt. Soia se inmoaie in 0.5 l apa clocotita. Se pun apoi la calit ceapa si morcovii si se mai adauga putina apa, verdeata tocata marunt, orezul spalat, ketchup-ul si se lasa pe foc pana scade complet. Se condimenteaza cu sare, piper, verdeata si/sau boia, se adauga si ciupercile taiate si se amesteca. In paralel, se toaca si cuburile de soia pana se obtine o compozitie omogena si se adauga peste amestecul deja pregatit. Din acesta se iau bucatele potrivite si se ruleaza in foile de varza. Se asaza la baza cratitei in care gatim putina varza tocata marunt. Peste aceasta se pun radial sarmalele. Deasupra acestora se pune din nou un strat de varza tocata. Se pun si cateva foi de dafin. Se acopera sarmalele cu putin ketchup si apa si se lasa la foc mediu sa fiarba. Apoi se baga la cuptorul incins pentru aproximativ 40 -45 de minute. Daca scade prea mult zeama se mai poate adauga apa. Se servesc calde, eventual cu mamaliguta.

O reteta propusa de: Diana Gabriela Arfir (Diana_September)

Aceasta reteta participa la Concursul Retete gustoase pentru postul Craciunului!! Click aici pentru a participa si tu!


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Sarmale de post.