Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 20 foi de varza
- 1 cana orez
- 2 morcovi
- 1 telina mijlocie
- 4 cepe
- 1 foaie dafin
- 2 linguri nuci pisate
- 1 cana suc de rosii
- 1 legatura verdeata,
- 1 crenguta de cimbru
- sare
- ulei
- piper
Mod de preparare:
Foile de varza se oparesc, daca varza este cruda si se lasa la scurs. Morcovii si telina se dau pe razatoarea mica, ceapa se toaca marunt si se pun toate, la calit intr-o cratita cu ulei, 2-3 minute. Intr-un castron se pune orezul, ceapa, morcovii, telina, sarea, piperul, verdeata tocata, nucile pisate si se amesteca bine. Cu aceasta compozitie se umplu foile de varza si se invelesc cu grija. Se pun intr-o cratita, deasupra lor se toarna apa clocotita, cat sa le acopere cu cca 5 cm. Se pune foaia de dafin si crenguta de cimbru. Se dau la cuptor la foc mic, si dupa cca 20 minute de fiert se aduga si sucul de rosii si se mai lasa sa fiarba incet. Dupa 15 minute veti avea cele mai gustoase sarmalute.
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!
Nicușor Dan a promulgat legea care permite Guvernului să dea ordonanțe în timpul vacanței parlamentare