Peltea de gutui

12:11, 8 Noiembrie 2011 publicat în Retete culinare6 share-uri

O reteta de peltea de gutui

Este foarte simplu de facut, singura parte mai tricky este determinarea momentului cand e gata. Dar cum avem deja experienta de la dulceata, nu-i chiar are mare filozofie.

Ingrediente peltea de gutui (4 borcane):

  • cotoarele si cojile ramase de la dulceata de gutui
  • 4 gutui intregi
  • 4 mere
  • 1 kg zahar

Mod de preparare peltea de gutui:

Cel mai bine ar fi ca pe masura ce curatati gutuile pentru dulceata sa puneti intr-un vas cu apa cojile si cotoarele, ca sa nu se inroseasca. Am taiat in bucati cele 4 gutui si cele 4 mere, le-am adaugat in oala si am adaugat apa cat sa le acopere si ceva in plus. Ca sa va faceti o idee, noi am inceput cu o oala de 7 litri, aproape plina, dupa cum se vede in imaginea de mai jos. Fierbem fructele, cu capac, timp de o ora, la foc potrivit. Strecuram lichidul intr-o oala mai mica, la noi ramasesera vreo 2-3 litri. Adaugam zaharul si amestecam pana se dizolva, tinand oala la foc mai mare. Dupa ce zaharul s-a dizolvat, fierbem la peltea vreo 1 ora jumatate - 2 ore, la foc potrivit. Dupa o ora si ceva incepem sa testam daca s-a inchegat. La fel ca la dulceata, picuram pe o farfurie cate o picatura de sirop, iar daca aceasta ramane ca o bobita, inseamna ca este gata.
Lasam sa se racoreasca pelteaua de gutui, indepartam spuma, iar cand nu mai este fierbinte o turnam in borcane sterilizate. Cand se raceste complet, dupa cateva ore de la turnarea in borcane, pelteaua se intareste si ajunge aproximativ la consistenta unui jeleu.

Citeste si:
5 sfaturi ca să ții glicemia sub control
5 sfaturi ca să ții glicemia...

Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul furnicuti.blogspot.com

Citeste si:
5 Suplimente naturiste care tratează TUSEA
5 Suplimente naturiste care...

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri