O reteta de turta dulce excelenta pentru cei mici!
Timp de preparare: 60 - min
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru turta dulce:
- 4 linguri miere topita
- 2 oua intregi
- 2 galbenusuri
- 250 grame zahar pudra
- 1 lingurita bicarbonat (se va stinge cu zeama de lamaie sau otet)
- 2 lingurite scortisoara
- 1 varf cutit cuisoare
- 500g faina
Pentru glazura:
- 200 de g ciocolata cu lapte
Mod de preparare turta dulce:
1)Am topit mierea la microunde.
2)Am asezat-o in vasul de la robot, am adaugat ouale, cele doua galbenusuri, zaharul pudra si bicarbonatul stins cu suc de lamaie. Le-am omogenizat bine. Am adaugat faina impreuna cu condimentele.Am amestecat.
3)Am captusit tavile cu hartie de copt.
4) Am modelat din aluat bilute de marimea unei nuci. Le-am asezat in tava, am lasat distanta intre ele pentru ca mai cresc.
5)Le-am introdus in cuptor, la 180 de grade, 20 de minute.Cand sunt gata le scoatem si le lasam sa se raceasca.
6)Topim ciocolata pe baie de aburi.
7)Introducem turta dulce in vasul cu ciocolata topita si le imbracam pe toate partile. Apoi le scoatem si le lasam la uscat pe hartie de copt. Este mai bine sa fie preparate cu doua zile inaine de a le manca.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?