Ingrediente mere coapte in aluat:
- 4 mere
- miere
- scortisoara
- esenta de rom
- nuci
- unt
- stafide
- zeama de lamaie
Ingrediente aluat :
- 250 g faina
- 200 g smantana
- 3 linguri lapte
- 1 ou,
- 40 g zahar
- 50 g unt
- drojdie
- un praf de sare
Mod de preparare mere coapte in aluat:
Aluatul se face astfel: faina se amesteca cu sarea, zaharul, smantana, oul, drojdia dizolvata in lapte si untul. Se framanta aluatul si se lasa deoparte pana se pregatesc merele.
Merele se curata de coaja, se golesc de casuta semintelor si se stropesc imediat cu zeama de lamaie. Locul ramas gol se umple apoi cu putin unt, nuci, miere sau dulceata, stafide, scortisoara si esenta de rom. Se intinde aluatul in foaie subtire si se taie in patru patrate. Se imbraca merele in aluat, adunand marginile patratelor deasupra. In mijlocul fiecaruia se poate introduce cate un baton de scortisoara. Se ung cu ou si se aseaza intr-o tava unsa cu unt. Se coc in cuptorul deja incins, timp de 30-35 minute. Se servesc calde, stropite cu miere de albine.
Sa aveti pofta!
Mai multe retete gustoase puteti gasi pe blogul truedelights.wordpress.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară