O reteta delicioasa de mere coapte in aluat

Ingrediente mere coapte in aluat:

  • 4 mere Mere coapte in aluat
  • miere
  • scortisoara
  • esenta de rom
  • nuci
  • unt
  • stafide
  • zeama de lamaie

Ingrediente aluat :

  • 250 g faina
  • 200 g smantana
  • 3 linguri lapte
  • 1 ou,
  • 40 g zahar
  • 50 g unt
  • drojdie
  • un praf de sare

Mod de preparare mere coapte in aluat:

Aluatul se face astfel: faina se amesteca cu sarea, zaharul, smantana, oul, drojdia dizolvata in lapte si untul. Se framanta aluatul si se lasa deoparte pana se pregatesc merele.

Merele se curata de coaja, se golesc de casuta semintelor si se stropesc imediat cu zeama de lamaie. Locul ramas gol se umple apoi cu putin unt, nuci, miere sau dulceata, stafide, scortisoara si esenta de rom. Se intinde aluatul in foaie subtire si se taie in patru patrate. Se imbraca merele in aluat, adunand marginile patratelor deasupra. In mijlocul fiecaruia se poate introduce cate un baton de scortisoara. Se ung cu ou si se aseaza intr-o tava unsa cu unt. Se coc in cuptorul deja incins, timp de 30-35 minute. Se servesc calde, stropite cu miere de albine.

Sa aveti pofta!

Mai multe retete gustoase puteti gasi pe blogul truedelights.wordpress.com


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Mere coapte in aluat.