Ingrediente mere coapte in aluat:
- 4 mere
- miere
- scortisoara
- esenta de rom
- nuci
- unt
- stafide
- zeama de lamaie
Ingrediente aluat :
- 250 g faina
- 200 g smantana
- 3 linguri lapte
- 1 ou,
- 40 g zahar
- 50 g unt
- drojdie
- un praf de sare
Mod de preparare mere coapte in aluat:
Aluatul se face astfel: faina se amesteca cu sarea, zaharul, smantana, oul, drojdia dizolvata in lapte si untul. Se framanta aluatul si se lasa deoparte pana se pregatesc merele.
Merele se curata de coaja, se golesc de casuta semintelor si se stropesc imediat cu zeama de lamaie. Locul ramas gol se umple apoi cu putin unt, nuci, miere sau dulceata, stafide, scortisoara si esenta de rom. Se intinde aluatul in foaie subtire si se taie in patru patrate. Se imbraca merele in aluat, adunand marginile patratelor deasupra. In mijlocul fiecaruia se poate introduce cate un baton de scortisoara. Se ung cu ou si se aseaza intr-o tava unsa cu unt. Se coc in cuptorul deja incins, timp de 30-35 minute. Se servesc calde, stropite cu miere de albine.
Sa aveti pofta!
Mai multe retete gustoase puteti gasi pe blogul truedelights.wordpress.com
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei
România se mișcă: primul milion de euro alocat pentru eliminarea barierelor în calea mobilității sociale
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse