Ingrediente conopida cu bacon in sos de ardei:
- 1 conopida potrivita
- 200 g bacon afumat
- 3-4 buc. ardei gras de diverse culori
- 1 ceapa
- 3-4 rosii
- sare
- piper
- cimbru
- 2-3 catei de usturoi
- 3-4 linguri ulei
Mod de preparare conopida cu bacon in sos de ardei:
Conopida se desface in buchetele mai mici si se fierbe in apa cu sare, timp de 5-7 minute. Se scurge de apa si se lasa sa se raceasca. Se formeaza apoi rulouri, infasurand in bacon fiecare buchetel de conopida. Ceapa si ardeii se spala, se curata si se toaca marunt, apoi se pun la calit in ulei, pana se inmoaie. Se adauga rosiile decojite si tocate in cuburi mici. Se sareaza, pipereaza, se adauga cimbru si se mai fierbe pana scade sosul. La final se adauga usturoiul taiat felii subtiri. Sosul de ardei se lasa sa se raceasca putin, apoi se transfera intr-o tava termorezistenta. Se aseaza rulourile de conopida peste sos de ardei. Se da tava la cuptor pentru 30-35 minute.
Mancarea se serveste calda.
Pofta buna!
Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul truedelights.wordpress.com
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?