Ingrediente conopida cu bacon in sos de ardei:
- 1 conopida potrivita
- 200 g bacon afumat
- 3-4 buc. ardei gras de diverse culori
- 1 ceapa
- 3-4 rosii
- sare
- piper
- cimbru
- 2-3 catei de usturoi
- 3-4 linguri ulei
Mod de preparare conopida cu bacon in sos de ardei:
Conopida se desface in buchetele mai mici si se fierbe in apa cu sare, timp de 5-7 minute. Se scurge de apa si se lasa sa se raceasca. Se formeaza apoi rulouri, infasurand in bacon fiecare buchetel de conopida. Ceapa si ardeii se spala, se curata si se toaca marunt, apoi se pun la calit in ulei, pana se inmoaie. Se adauga rosiile decojite si tocate in cuburi mici. Se sareaza, pipereaza, se adauga cimbru si se mai fierbe pana scade sosul. La final se adauga usturoiul taiat felii subtiri. Sosul de ardei se lasa sa se raceasca putin, apoi se transfera intr-o tava termorezistenta. Se aseaza rulourile de conopida peste sos de ardei. Se da tava la cuptor pentru 30-35 minute.
Mancarea se serveste calda.
Pofta buna!
Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul truedelights.wordpress.com
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana