O reteta gustoasa de conopida cu bacon in sos de ardei

Ingrediente conopida cu bacon in sos de ardei:

  • 1 conopida potrivita Conopida cu bacon
  • 200 g bacon afumat
  • 3-4 buc. ardei gras de diverse culori
  • 1 ceapa
  • 3-4 rosii
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 2-3 catei de usturoi
  • 3-4 linguri ulei

Mod de preparare conopida cu bacon in sos de ardei:

Conopida se desface in buchetele mai mici si se fierbe in apa cu sare, timp de 5-7 minute. Se scurge de apa si se lasa sa se raceasca. Se formeaza apoi rulouri, infasurand in bacon fiecare buchetel de conopida. Ceapa si ardeii se spala, se curata si se toaca marunt, apoi se pun la calit in ulei, pana se inmoaie. Se adauga rosiile decojite si tocate in cuburi mici. Se sareaza, pipereaza, se adauga cimbru si se mai fierbe pana scade sosul. La final se adauga usturoiul taiat felii subtiri. Sosul de ardei se lasa sa se raceasca putin, apoi se transfera intr-o tava termorezistenta. Se aseaza rulourile de conopida peste sos de ardei. Se da tava la cuptor pentru 30-35 minute.
Mancarea se serveste calda.

Pofta buna!

Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul truedelights.wordpress.com


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Conopida cu bacon in sos de ardei.