Ingrediente conopida cu bacon in sos de ardei:
- 1 conopida potrivita
- 200 g bacon afumat
- 3-4 buc. ardei gras de diverse culori
- 1 ceapa
- 3-4 rosii
- sare
- piper
- cimbru
- 2-3 catei de usturoi
- 3-4 linguri ulei
Mod de preparare conopida cu bacon in sos de ardei:
Conopida se desface in buchetele mai mici si se fierbe in apa cu sare, timp de 5-7 minute. Se scurge de apa si se lasa sa se raceasca. Se formeaza apoi rulouri, infasurand in bacon fiecare buchetel de conopida. Ceapa si ardeii se spala, se curata si se toaca marunt, apoi se pun la calit in ulei, pana se inmoaie. Se adauga rosiile decojite si tocate in cuburi mici. Se sareaza, pipereaza, se adauga cimbru si se mai fierbe pana scade sosul. La final se adauga usturoiul taiat felii subtiri. Sosul de ardei se lasa sa se raceasca putin, apoi se transfera intr-o tava termorezistenta. Se aseaza rulourile de conopida peste sos de ardei. Se da tava la cuptor pentru 30-35 minute.
Mancarea se serveste calda.
Pofta buna!
Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul truedelights.wordpress.com

McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei