Timp de preparare: 40 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru cartofi umpluti pane:
- 6 cartofi mari
- 1 ceapa
- patrunjel verde
- 150 g pastrama de porc sau vita
- 1 lingura unt
- sare
- piper negru
- 50 g casval
- 1 lingura faina
- 1ou
- ceapa verde
Mod de preparare cartofi umpluti:
Cartofii se curata de coaja si se spala. Parunjelul si ceapa verde se taie marunt.Ceapa se taie marunt iar pastrama se taie in cuburi mici. Cartofii se fierb, dar nu tare. Se lasa sa se raceasca. Pastrama,ceapa se amesteca cu patrunjelul taiat marunt, ceapa verde si cascavalul dat prin razatoare. Cartofii se taie in jumatate pe latime, se scoate cu grija miezul care se amesteca cu restul umpluturii. Se potriveste de sare si piper. Jumatatile de cartofi se umplu cu compozitia pregatita, se potrivesc jumatatile de cartof se dau prin faina, oul batut si iar prin faina, dupa care se prajesc in ulei incins pe amble eparti. Se scot pe servetele absorbante.
O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă