Timp de preparare: 40 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru cartofi umpluti pane:
- 6 cartofi mari
- 1 ceapa
- patrunjel verde
- 150 g pastrama de porc sau vita
- 1 lingura unt
- sare
- piper negru
- 50 g casval
- 1 lingura faina
- 1ou
- ceapa verde
Mod de preparare cartofi umpluti:
Cartofii se curata de coaja si se spala. Parunjelul si ceapa verde se taie marunt.Ceapa se taie marunt iar pastrama se taie in cuburi mici. Cartofii se fierb, dar nu tare. Se lasa sa se raceasca. Pastrama,ceapa se amesteca cu patrunjelul taiat marunt, ceapa verde si cascavalul dat prin razatoare. Cartofii se taie in jumatate pe latime, se scoate cu grija miezul care se amesteca cu restul umpluturii. Se potriveste de sare si piper. Jumatatile de cartofi se umplu cu compozitia pregatita, se potrivesc jumatatile de cartof se dau prin faina, oul batut si iar prin faina, dupa care se prajesc in ulei incins pe amble eparti. Se scot pe servetele absorbante.
O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)
România se mișcă: primul milion de euro alocat pentru eliminarea barierelor în calea mobilității sociale
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!