Un tortulet minunat, delicios si usor de preparat! Sper sa va incante si pe dvs. si poate chiar sa il incercati. Merele caramelizate si blatul pufos se imbina minunat intr-un desert delicios.

Timp de preparare: 30 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tort cu mere:

  • 3 mere
  • 8 linguri de zahar
  • 5 oua
  • 5 linguri faina

Mod de preparare tort cu mere:

In craticioara in care se face blatul se caramelizeaza 3 linguri de zahar, iar caramelul se intinde bine pe peretii cratitei si se da la rece. Merele se curata de coaja, se taie felii si se aseaza pe fundul cratitei ( peste zaharul caramelizat), astfel incat sa acopere intreaga suprafata. Albusurile se bat spuma, se adauga cele 5 linguri de zahar si se bate pana devine o bezea tare. Se adauga galbenusurile si apoi faina. Acest aluat se toarna peste mere si se da la cuptor, care trebuie sa fie bine incins, cca. 45 de minute. Dupa ce este copt, se rastoarna imediat pe un platou. Daca blatul nu este suficient de siropat de la caramel, se foloseste putina zeama de compot. Cine doreste, poate imbraca intreg tortuletul in frisca. Eu prefer sa nu folosesc frisca pentru ca merele caramelizate arata minunat.


O reteta propusa de: dariamaria Mihaela Dumitrana (mykyduta)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri