Timp de preparare: 30 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru tort cu mere:
- 3 mere
- 8 linguri de zahar
- 5 oua
- 5 linguri faina
Mod de preparare tort cu mere:
In craticioara in care se face blatul se caramelizeaza 3 linguri de zahar, iar caramelul se intinde bine pe peretii cratitei si se da la rece. Merele se curata de coaja, se taie felii si se aseaza pe fundul cratitei ( peste zaharul caramelizat), astfel incat sa acopere intreaga suprafata. Albusurile se bat spuma, se adauga cele 5 linguri de zahar si se bate pana devine o bezea tare. Se adauga galbenusurile si apoi faina. Acest aluat se toarna peste mere si se da la cuptor, care trebuie sa fie bine incins, cca. 45 de minute. Dupa ce este copt, se rastoarna imediat pe un platou. Daca blatul nu este suficient de siropat de la caramel, se foloseste putina zeama de compot. Cine doreste, poate imbraca intreg tortuletul in frisca. Eu prefer sa nu folosesc frisca pentru ca merele caramelizate arata minunat.
O reteta propusa de: dariamaria Mihaela Dumitrana (mykyduta)
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?